Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Λεγραινά: Μετακόμιση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε από Κυψέλη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Λεγραινά: Μετακόμιση για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε από Κυψέλη

Τσίπρας Λεγραινά: Η μετακόμιση του πρώην πρωθυπουργού στα Λεγραινά έγινε πριν από περίπου έναν μήνα.

Τσίπρας Λεγραινά: Αν και έχει έντονους δεσμούς με την Κυψέλη, στην οποία ζει για πολλά χρόνια, ο Αλέξης Τσίπρας, όπως φαίνεται, έχει μετακομίσει το τελευταίο διάστημα. Η αλλαγή κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού περιλαμβάνει την μετακόμιση του ιδίου αλλά και της οικογένειάς στα Λεγραινά, κοντά στο σπίτι που παραθερίζει τα καλοκαίρια. Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η μετακόμιση του πρώην πρωθυπουργού έγινε πριν από περίπου έναν μήνα. Για προφανείς λόγους, ενημερώθηκε αρμοδίως το αρχηγείο της Αστυνομίας, προκειμένου στο σπίτι να υπάρχει 24ωρη σκοπιά. Την ευθύνη της φύλαξης του σπιτιού στο πολυτελές προάστιο έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα της Λαυρεωτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταρτιστεί ειδικό σχέδιο φύλαξης, ανάλογα με το ποιο σπίτι χρησιμοποιεί ο πρώην πρωθυπουργός, τον οποίο προστατεύει σε 24ωρη βάση ο διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός των 140 αστυνομικών.

Όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά του το Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα μένουν χρόνια στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια. “Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο”, έλεγε τότε. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και όταν αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να ζήσουν μαζί, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν “ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα”, λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το σπίτι του Αλέξη Τσίπρα στην Κυψέλη, όπως το είχε φωτογραφήσει η βρετανική Telegraph:

“Σκουντουφλούσα το βράδυ”

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. “Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε”.

Αλλά και το καινούργιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά είναι. Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας “είναι μια περιοχή (Άνω Κυψέλη) που μπορείς να βγεις μια βόλτα”. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία καλοκαίρια η οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού νοικιάζει ένα σπίτι στα Λεγρανά κοντά στη θάλασσα, όπου διαμένει κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Ομάδα Αλήθειας ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις