Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Δελφίνια και σεξ: Στα άδυτα του περίεργου σεξουαλικού κόσμου των κητών
PLUS

Δελφίνια και σεξ: Στα άδυτα του περίεργου σεξουαλικού κόσμου των κητών

Δελφίνια και σεξ: Όπως ακριβώς οι άνθρωποι, τα δελφίνια έχουν μεγάλες και ανεπτυγμένες κλειτορίδες (gallery) που μπορούν να διογκωθούν μετά από διέγερση

Δελφίνια και σεξ: Κι όμως, την ώρα που οι άνθρωποι… απομακρύνονται από το “άθλημα”, μια έρευνα αποκαλύπτει πως τα θηλυκά δελφίνια είναι σε θέση να νιώσουν ακριβώς την ίδια απόλαυση από το σεξ που απολαμβάνουν οι άνθρωποι. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι τα θηλυκά δελφίνια έχουν μεγάλες και πολύ καλά ανεπτυγμένες κλειτορίδες, οι οποίες βρίσκονται κοντά στην είσοδο του κόλπου τους. Αυτό σημαίνει ότι η διείσδυση, ερεθίζει τη συγκεκριμένη περιοχή και μπορεί να προκαλέσει οργασμό. Εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η εκτίμηση ότι τα αρσενικά δελφίνια κάνουν σεξ για ευχαρίστηση, επειδή κάποια αυνανίζονται. Δύο άλλα είδη τα οποία επίσης φαίνεται ότι συνουσιάζονται για ευχαρίστηση είναι οι μαϊμούδες και τα γουρούνια.

Όσον αφορά τα δελφίνια, και προηγούμενες έρευνες έχουν υπονοήσει ότι το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στο να αναπτυχθούν δεσμοί μεταξύ των συγκεκριμένων θηλαστικών. Άλλωστε πρόκειται για είδος που συνουσιάζεται ακόμα και τις περιόδους που δεν είναι αναπαραγωγικές. Η επικεφαλής της νέας έρευνας Dr Dara Orbach, στο Κολέγιο Mount Holyoke στις ΗΠΑ είπε: «Οι παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι τα θηλυκά δελφίνια έχουν μία λειτουργική κλειτορίδα, ωστόσο χρειάζονται ψυχολογικές και συμπεριφορικές αναλύσεις για να είμαστε βέβαιοι αν η σεξουαλική εμπειρία είναι κάτι ευχάριστο για εκείνα».

Η ερευνητική ομάδα μελέτησε 11 δελφίνια που βρέθηκαν νεκρά από φυσικές αιτίες. Η κλειτορίδα στα δελφίνια βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο από το γυναικείο σώμα. Οπως επισήμανε η Dr Orbach: «Στα δελφίνια η κλειτορίδα βρίσκεται ακριβώς στο άνοιγμα του κόλπου, δηλαδή σε άμεση επαφή με το πέος κατά τη διάρκεια της επαφής. Αυτό δείχνει ότι πρέπει να ερεθίζεται πολύ εύκολα το συγκεκριμένο σημείο».

Πώς τα θηλυκά δελφίνια επιλέγουν τον πατέρα του παιδιού τους

Μόνο που υπάρχει και μια πιο σκοτεινή πλευρά στη συνουσία των δελφινιών… Καθώς είναι δύσκολο να βρουν κάθε φορά κάποιο θηλυκό που να είναι στις γόνιμες ημέρες του, όταν το βρουν, τα αρσενικά αποπειρώνται βίαια να συνουσιαστούν μαζί του σχεδόν ταυτοχρόνως. Αυτό μας λέει μια νέα έρευνα, υποδεικνύοντας πως τα θηλυκά δελφίνια έχουν την ανατομική ικανότητα να επιλέγουν ποιο από αυτά τα αρσενικά θα τα γονιμοποιήσει τελικά. Αν επιλέξουν να τα γονιμοποιήσει κάποιο!

Αυτό μελετούν τα τελευταία χρόνια οι θαλάσσιοι βιολόγοι του Πανεπιστημίου του Χάλιφαξ στον Καναδά. Έκαναν πολλά και διάφορα και βρήκαν πως τα αιδοία κάποιων ειδών έχουν περίπλοκες πτυχώσεις και σπειροειδείς σχηματισμούς, κάτι που εμποδίζει εύκολα την αθέλητη διείσδυση.

Αυτή η ανατομική μορφή επιτρέπει στα θηλυκά να ελέγχουν αν και πότε θα τα γονιμοποιήσει ένα αρσενικό. Με έναν απλό ελιγμό της, μας λένε οι ερευνητές, η θηλυκιά μπορεί να αποτρέψει το πέος από το να φτάσει στον τράχηλό της, κάνοντας έτσι σχεδόν αδύνατη τη διαδρομή του σπέρματος ως τα αυγά της: «Μπορεί και ελέγχει την πατρότητα με κάτι τόσο απλό όσο μια μικρή στροφή του σώματος», καταλήγουν οι βιολόγοι.

Αν όμως τα αρσενικά έχουν γνώση των μεθόδων αντισύλληψης του θηλυκού, γιατί συνεχίζουν να το κάνουν τόσο συχνά, αναρωτιούνται οι ερευνητές; Είναι παιχνίδι; Είναι τρόπος να ανέβεις στην ιεραρχία; Είναι απλή κυριαρχία; Ή μήπως μαθημένη συμπεριφορά; Μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις