Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας – Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας – Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Ζήτησε να δοθούν τα πρακτικά

Τσίπρας - Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Σε νέα σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, προχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για το χωροταξικό νομοσχέδιο

Τσίπρας – Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων: Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας εξαπέλυσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον «Εκσυγχρονισμό της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναφερόμενος στα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες περί διπλής καταγραφής των κρουσμάτων.

Σημεία της ομιλίας Τσίπρα για το σκέλος της υγειονομικής κρίσης:

-Βιώνουμε αποτελέσματα εγκληματικής ανικανότητας της κυβέρνησης

-Η Επιτροπή δεν έχει τα σωστά στοιχεία εγκαίρως για την πορεία της πανδημίας;

-Η διπλή καταγραφή οδήγησε σε ελλιπή στοιχεία, η Επιτροπή καλείται να αποφανθεί με βάση στοιχεία απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα.

-Γιατί δε δίνετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των επιστημόνων.

-Συμπεριφέρεστε σαν να ζείτε σε άλλο κόσμο. Παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, παράλληλο και το σύμπαν σας.

-Βγάζετε μία εικόνα υποκριτική, εξοργιστική. Ο ένας υπουργός πανηγυρίζει, ο άλλος λέει τι να τις κάνουμε τις ΜΕΘ, θα πέθαιναν περισσότεροι.

-Ο ίδιος ο κ.Μητσοτάκης εμφανίζεται να σπάει την καραντίνα, τα περιοριστικά μέτρα και χωρίς μάσκα να φωτογραφίζεται με πολίτες. Αυτή είναι η εικόνα που βγάζετε.

-Αντί να πείτε μια συγγνώμη, βγήκατε και από πάνω. Είπατε ότι ο κ.Μητσοτάκης έσπασε την καραντίνα όχι γιατί είναι ανεύθυνος αλλά γιατί είναι ανθρώπινος.

-Με αυτές τις δηλώσεις και τη στάση του κ. Μητσοτάκη είστε μία κυβέρνηση γεμάτη Λουδοβίκους και Μαρίες Αντουανέτες. Δεν είστε κυβέρνηση των Αθηνών, είστε των Βερσαλλιών. Δεν έχετε επαφή με την πραγματικότητα. Θα ζητήσετε μία συγγνώμη από τους ανθρώπους που τρώνε πρόστιμο;

-Δώστε τώρα τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής, καταθέτουμε τροπολογία. Φοβάστε μήπως αποκαλυφθεί ότι ο Πρωθυπουργός αγνοεί επιδεικτικά την επιστήμη για πολιτική σκοπιμότητα;

-Καταθέτουμε τροπολογία για να σταματήσει αίσχος με τις απλήρωτες υπερωρίες των νοσοκομειακών γιατρών. Να πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες.

-Επανακαταθέτουμε και τις δύο τροπολογίες. Η μία αφορά τηνεπανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος,απαγόρευση διακοπών παροχής ρεύματος και ύδατος, τηλεφώνου σε πληθυσμιακές ομάδες.

-Συγκλονίστηκα από γονιό στη Θράκη να λέει μη μου κόψετε ακόμα το ρεύμα, το παιδί μου κάνει τηλεκπαίδευση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις