Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

26

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άτομα με αναπηρία Ελλάδα: Οι δράσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άτομα με αναπηρία Ελλάδα: Οι δράσεις της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Άτομα με αναπηρία Ελλάδα: Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις της κυβέρνησης για τους συμπολίτες με αναπηρίες είχε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου

Άτομα με αναπηρία Ελλάδα: Την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δράσεις της κυβέρνησης για τους συμπολίτες με αναπηρίες είχε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία της Βούλας.

Η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι η δομή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά 30% τον τελευταίο χρόνο. Ενώ έχουν αποκατασταθεί προβλήματα που χρόνιζαν, όπως ζητήματα προστασίας και ασφάλειας του χώρου. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας μπορεί να άλλαξαν την καθημερινότητά μας, αλλά δεν άλλαξαν τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης. «Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες δεν αφέθηκαν απροστάτευτοι.

Ειδικότερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων, θωράκισε από την αρχή της κρίσης τις δομές που φιλοξενούν συνανθρώπους μας με αναπηρίες με τη διαμόρφωση αυστηρών ειδικών πρωτοκόλλων. Τα κρούσματα κορονοϊού, που υπήρξαν, ήταν ελάχιστα και, όπου υπήρξαν, η διασπορά περιορίστηκε έγκαιρα», σημείωσε.

«Προτεραιότητα της Πολιτείας η φροντίδα ατόμων με αναπηρία»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «η φροντίδα των ατόμων με αναπηρία παραμένει πάντα προτεραιότητα της Πολιτείας. Στο επίπεδο της επιδοματικής πολιτικής, παρατάθηκε τόσο στο πρώτο κύμα, όσο και στο δεύτερο, η καταβολή αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, λόγω της αναστολής των συνεδριάσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ώστε να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας».

Οι δράσεις του Υπουργείου

Επίσης, στα τέλη Νοεμβρίου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μαζί με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσίασαν στη Βουλή το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία. Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου, το υπουργείο Εργασίας έχει αναλάβει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων με βασικό άξονα την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσης των ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, οι πολιτικές, που σχεδιάζει και θα υλοποιήσει, είναι:

– Η θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού

– Η κατάρτιση Εθνικής Στρατηγική Αποϊδρυματοποίησης

– Η θεσμοθέτηση Κάρτας Αναπηρίας

– Η δημιουργία της Εθνικής Πύλης Παροχών Αναπηρίας

– Η δημιουργία νέου προγράμματος στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για έγκαιρη διάγνωση και πρώιμη παρέμβαση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις