Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολεμικό Ναυτικό κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε φρεγάτα στην Κρήτη
ΕΛΛΑΔΑ

Πολεμικό Ναυτικό κορονοϊός: Συναγερμός για κρούσματα σε φρεγάτα στην Κρήτη

Πολεμικό Ναυτικό κορονοϊός: Η φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά

Πολεμικό Ναυτικό κορονοϊός: Ανησυχία έχουν προκαλέσει στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν σε μέλη πληρώματος φρεγάτας που βρίσκεται στον ναύσταθμο Κρήτης.

Όπως αναφέρει το zarpanews, σε καραντίνα επί του πλοίου, που έχει καταπλεύσει στο Ναύσταθμο Κρήτης βρίσκονται όλα τα μέλη του πληρώματος της Φ/Γ Κουντουριώτης (F 462) καθώς 10 μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά σε τεστ για τον κορονοϊό.

Η φρεγάτα έχει δέσει στον Ναύσταθμο ωστόσο για προληπτικούς λόγους δεν επιτρέπεται στο πλήρωμα να βγει στη στεριά, ενώ δύο από τα μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν θετικοί έχουν έντονα συμπτώματα. Τέλος, η φρεγάτα «Κουντουριώτης» θα παραμείνει στον Ναύσταθμο Κρήτης όσο χρειαστεί ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από τον ΕΟΔΥ.

Συναγερμός στο βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός»

Ανησυχία και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Στυλιανός». Και αυτό γιατί εντοπίστηκαν 10 κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με την πρόεδρο του βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού, τα κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ. Όπως αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, πρόκειται για έξι εργαζόμενους του βρεφοκομείου και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτό.

«Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κορονοϊό βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου. Ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση», τονίζει η κ. Σπανού. Προσθέτει πως «η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ».

«Η λειτουργία του θα συνεχιστεί απρόσκοπτα». Σύμφωνα με την πρόεδρο. «Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του», λέει χαρακτηριστικά η Ιωάννα Σπανού στην ανάρτησή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις