Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παιδιά γεννημένα τον Δεκέμβριο: Γιατί θεωρούνται πιο ξεχωριστά
PLUS

Παιδιά γεννημένα τον Δεκέμβριο: Γιατί θεωρούνται πιο ξεχωριστά

Παιδιά γεννημένα τον Δεκέμβριο: Δεν είναι ξεχωριστά μόνο επειδή γιορτάζουν τα γενέθλιά τους τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου, αλλά και για πολλούς ακόμα λόγους.

Παιδιά γεννημένα τον Δεκέμβριο: Ο πρώτος μήνας του χειμώνα, ο τελευταίος μήνας του χρόνου και ο πιο αγαπημένος μήνας μικρών και μεγάλων είναι αναμφισβήτητα, ο Δεκέμβριος. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, παντού υπάρχουν στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα και λαμπιόνια και οι πρώτες νιφάδες χιονιού έχουν αρχίσει να πέφτουν στα ορεινά. Πήρε το όνομά του από το λατινικό decem δηλαδή δέκα, αφού ήταν ο δέκατος κατά σειρά μήνας στο Ρωμαϊκό ημερολόγιο.

Λέγεται ότι το Δεκέμβριο γεννιούνται τα λιγότερα παιδιά σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο μήνα του έτους. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα χαρακτηριστικά των παιδιών που έχουν γεννηθεί το μήνα Δεκέμβριο.

Είναι παιδιά πιστά, γενναιόδωρα και αποφασιστικά

Τους αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής, έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ, είναι ειλικρινείς και αρκετά αξιόπιστοι, ανυπόμονοι και δεν μπορεί κανείς να τους θέσει όρια. Είναι αρκετά πεισματάρηδες και δεν μπορεί κάποιος εύκολα να τους αλλάξει τη γνώμη. Είναι πολύ καλοί φίλοι και μπορούν όσοι είναι γύρω τους να τους εμπιστευτούν απόλυτα.

four brown drawstring bags

Το αγαπημένο του λουλούδι είναι το γαρύφαλλο

Δηλώνει την τάξη και την οργάνωση, την ισχυρή θέληση και την αποφασιστικότητα που έχουν τα παιδιά που γεννιούνται αυτό το μήνα. Συμβολίζει την αγάπη, τη γοητεία και τη γενναιότητα, τη φιλοδοξία και την προστατευτικότητα.

Ο πολύτιμος λίθος τους είναι το ρουμπίνι

Το ρουμπίνι συμβολίζει τη δύναμη, τη χαρά, ενώ ενισχύει τη θέληση και την αυτοπεποίθηση και διώχνει το φόβο. Δηλώνει ακόμη την ενεργητικότητα, την αφοσίωση και την συγκέντρωση. Είναι ο λίθος που απομακρύνει τη μελαγχολία και τη θλίψη και χαρίζει πάθος και θάρρος.

Το χρώμα τους είναι το μαύρο

Το μαύρο χρώμα συμβολίζει τη δύναμη, τη πειθαρχεία, τον αυτοέλεγχο, την ανεξαρτησία, την ισχυρή θέληση. Είναι ακόμη το χρώμα που δηλώνει την συνέπεια, την αυστηρότητα, την επιτυχία, την εξουσία και τον πλούτο.

Είναι οργανωτικοί, προσγειωμένοι και συγκρατημένοι

Δεν αφήνουν τίποτα στη τύχη και σχεδιάζουν κάθε τους κίνηση με απόλυτη ακρίβεια. Είναι άνθρωποι που πατούν στη γη και δεν εθελοτυφλούν. Έχουν ισχυρή προσωπικότητα και θέληση, κάτι που τους κάνει να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. Είναι άτομα που ξέρουν να ελέγχουν τα συναισθήματά τους και αυτό τους βοηθά να διαχειρίζονται ευκολότερα τη στενοχώρια και τη θλίψη που νιώθουν κάποιες φορές.

white printer paper

Είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Αυτό αφορά συγκεκριμένα τα αγόρια του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Γίνονται πρωινοί τύποι

Είναι πιθανότερο να ξυπνούν νωρίτερα το πρωί από παιδιά που έχουν γεννηθεί άλλους μήνες του χρόνου, σύμφωνα με μια έρευνα Ιταλών και Ισπανών ερευνητών.

Τους αρέσει να ταξιδεύουν και είναι αρκετά πρόθυμοι

Αγαπούν τα ταξίδια, θέλουν να γνωρίζουν καινούργια μέρη και λατρεύουν τα σπορ. Τους αρέσει να νιώθουν χρήσιμοι για τους άλλους, να φροντίζουν τους ανθρώπους που αγαπούν.

Είναι ταλαντούχα παιδιά και μπορούν να γίνουν επιστήμονες ή αθλητές

Συχνά τα παιδιά που γεννιούνται το μήνα Δεκέμβριο καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις, έχουν τεχνολογικές δεξιότητες, έχουν επιχειρηματικό μυαλό και αρκετά καινοτόμες ιδέες. Στον τομέα τους είναι άριστοι επαγγελματίες και μερικά από τα πιθανά επαγγέλματα που μπορεί να ακολουθήσουν είναι η οδοντιατρική, η αρχιτεκτονική, η συγγραφή, η διδασκαλία,  η δημοσιογραφία, η μηχανική και οτιδήποτε αφορά την έρευνα και την επιστήμη. Διάσημοι που γεννήθηκαν αυτό το μήνα είναι ο Κέβιν Κόστνερ, η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Νίκολας Κέιτζ, η Κέιτ Μος, ο Ρίκι Μάρτιν, ο Ισαάκ Νεύτων, ο Γούντι Άλεν και ο Ουώλτ Ντίσνεϋ.

person reading an open book

Είναι πιο υγιή

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, τα παιδιά που γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες είναι πιο υγιή από τα υπόλοιπα. Και ο λόγος, όπως εκτιμούν οι επιστήμονες, είναι ότι οι μητέρες διανύουν το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης τους κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες και μπορούν να τρέφονται καλύτερα, αφού τα εποχικά φρούτα και λαχανικά περιέχουν περισσότερες βιταμίνες.

Είναι είτε Τοξότες, είτε Αιγόκεροι στο ζώδιο

Ως Τοξότες είναι αρκετά έξυπνα παιδιά και μαθαίνουν γρήγορα τα πάντα, κάνοντας έτσι τους γονείς τους υπερήφανους. Είναι ακόμα κοινωνικά παιδιά και ανοιχτά στους άλλους ανθρώπους, ενώ δεν βιάζονται να κάνουν νωρίς οικογένεια και δικά τους παιδιά. Ως Αιγόκεροι, από την άλλη, είναι πεισματάρηδες και θέλουν πάντα να γίνεται το δικό τους. Όταν μεγαλώσουν γίνονται αρκετά φιλόδοξα άτομα, με σταθερότητα και υπευθυνότητα απέναντι στις περιστάσεις. Η οργανωτικότητα και η συνέπεια είναι ακόμη κάποια από τα χαρακτηριστικά τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις