Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 50χρονος κορονοϊός: Έφυγε από τη ζωή αστυνομικός από τη Ροδόπη
ΕΛΛΑΔΑ

50χρονος κορονοϊός: Έφυγε από τη ζωή αστυνομικός από τη Ροδόπη

50χρονος κορονοϊός: Δεν έχει διευκρινιστεί αν είχε υποκείμενα νοσήματα

50χρονος κορονοϊός: Ένας αστυνομικός 50 ετών κατέληξε λόγω των επιπλοκών του κορονοϊού, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλευόταν. Σύμφωνα με το xronos.gr, ο αστυνομικός υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα Σαπών. Άγνωστο παραμένει εάν είχε και υποκείμενα νοσήματα, καθώς από πλέον η ενημέρωση από το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, που ερχόταν μέσω της ΕΡΤ Ορεστιάδας, σταμάτησε αιφνιδιαστικά.

Σοκ στη Δράμα – Πέθανε και δεύτερη νοσηλεύτρια από κορονοϊό

Η Σοφία Καραγκιοζίδου, έχοντας υπάρξει προϊστάμενη στη Μονάδα Καρδιάς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, κατέληξε έπειτα από 10 μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε μεταφερθεί καθώς η υγεία της χειροτέρευε μέρα με τη μέρα. «Ο φόβος της ήταν να μην διασωληνωθεί» λέει στο protothema.gr ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος. «Δυστυχώς διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης κι εκεί ο οργανισμός δεν την άντεξε» προσθέτει.

Είχε μόλις προλάβει να γίνει γιαγιά, λίγο πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Δράμας. Κατάφερε να δει το εγγόνι της από κοντά, αν και η μητέρα του, δηλαδή η κόρη της, όπως και το νεογνό διαγνώστηκαν με κορονοϊό. Όταν έφτασε η ώρα να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, τους αποχαιρέτησε, υποσχόμενη να επιστρέψει γρήγορα πίσω τους, γερή και δυνατή για να βοηθήσει την κόρη της και να χαρεί το εγγόνι της.

Έβλεπε εικόνες και βίντεο που της έστελνε η κόρη της

Μέσα στον θάλαμο, έβλεπ εικόνες και βίντεο που της έστελνε η κόρη της στο κινητό της τηλέφωνο και για να την εμψυχώσει. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι γιατροί ζητούν από τους συγγενείς των νοσηλευομένων να επικοινωνούν μαζί τους στα κινητά τηλέφωνα, να τους μιλούν και να τους λένε πόσο τους αγαπούν, παρόλο που εκείνοι συνήθως δεν μπορούν να απαντήσουν, ειδικά όσοι λαμβάνουν υποστήριξη με οξυγόνο. H επικοινωνία με τους δικούς τους ανθρώπους επιδρά σημαντικά στην ψυχολογία τους και τους βοηθάει.

Οι μέρες περνούσαν, όμως η κατάσταση της υγείας της, δυστυχώς χειροτέρευε. Χωρίς σοβαρό υποκείμενο νόσημα, όπως λένε συνάδελφοι της, μόνο χάπια για την πίεση λάμβανε. Κάποια στιγμή, όταν τα πράματα χειροτέρεψαν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά και εισαγωγή της σε ΜΕΘ νοσοκομείου αναφοράς για τον κορονοϊό. Την δεδομένη χρονική στιγμή ελεύθερη ΜΕΘ διέθετε το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Έδωσε την μάχη της, όμως δεν τα κατάφερε καθώς ο ιός προκάλεσε σοβαρές επιπλοκές στον οργανισμό της.

Η Σοφία Καραγκιοζίδου έιναι το δεύτερο θύμα του νοσοκομείου της Δράμας που χάνει τη ζωή του από κορονοϊό. Είχε προηγηθεί η 52χρονη Άννα Αμβροσιάδου. Στη λίστα των θυμάτων συγκαταλέγονται και οι σύζυγοι δύο εργαζομένων στο νοσοκομείο, μιας καθαρίστριας και μιας διοικητικής υπαλλήλου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους τέσσερις νεκρούς μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις