Αθήνα

°C

Τετάρτη

21

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβόλιο κορονοϊός πότε: «Τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβόλιο κορονοϊός πότε: «Τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα»

Εμβόλιο κορονοϊός πότε: Όπως είπε δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Εμβόλιο κορονοϊός πότε: Τα εμβόλια κατά του κορονοϊού που θα βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι απολύτως ασφαλή διαφορετικά δεν θα υπάρξει αδειοδότηση ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς. «Ελπίζουμε ότι προς το τέλος του χρόνου να ξεκινήσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στην Ευρώπη». Όπως είπε δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλά θα αποτελεί προαπαιτούμενο σε κρίσιμες διαδικασίες και κρίσιμους τομείς.

Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Moderna

Παράλληλα, η Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τη δοκιμή της Φάσης 3 του εμβολίου της. Τα οποία υποδηλώνουν ότι το φάρμακό της είναι περισσότερο από 94,1% αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες. Με τα κρούσματα του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεπεράσει τα 62 εκατομμύρια, οι επιστήμονες εργάζονται διαρκώς για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο. Σήμερα, η Moderna ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από τη δοκιμή της Φάσης 3. Η οποία υποδηλώνει ότι το εμβόλιο της είναι 94,1% αποτελεσματικό έναντι του Covid-19. Και 100% αποτελεσματικό έναντι της σοβαρής λοίμωξης Covid-19.

Το πιο ενθαρρυντικό από όλα ήταν, ωστόσο, πως το εμβόλιο βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και εθνικότητες. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η θετική πρωτογενής ανάλυση επιβεβαιώνει την ικανότητα του εμβολίου μας να αποτρέψει τη νόσο COVID-19 με 94,1% αποτελεσματικότητα. Και κυρίως, την ικανότητα πρόληψης σοβαρής νόσου COVID-19. Πιστεύουμε ότι το εμβόλιο θα παρέχει ένα νέο και ισχυρό εργαλείο που μπορεί να αλλάξει την πορεία αυτής της πανδημίας. Και θα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη σοβαρών ασθενειών και θανάτου».

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την τρίτη φάση δοκιμών της μελέτης της Moderna

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 196 περιπτώσεις Covid-19 σε ολόκληρη τη δοκιμαστική ομάδα – 185 εκ των οποίων έλαβαν εικονικό φάρμακο, και 11 έλαβαν το κανονικό εμβόλιο. Από τις δοκιμές σε αυτό το γκρουπ, προέκυψε εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου 94,1%. Οι 196 πειπτώσεις Covid-19 περιελάμβαναν 33 ηλικιωμένους και 42 συμμετέχοντες αναγνωρίστηκαν σαν διαφορετικές κοινότητες (συμπεριλαμβανομένων 29 Ισπανόφωνων ή Λατίνων, 6 Μαύρων ή Αφροαμερικανών, 4 Αμερικανών ασιατικής καταγωγής και 3 πολυφυλετικών συμμετεχόντων).

Η Moderna έχει υποβάλει τώρα αίτηση για χορήγηση άδειας έκτακτης ανάγκης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ. Ο Μπανσέλ πρόσθεσε: «Θα υποβάλουμε σήμερα αίτηση για εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης από τον FDA και θα συνεχίσουμε με τις αναθεωρήσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει από αρκετές ρυθμιστικές υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο».

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το εμβόλιο της Moderna θα μπορούσε να εγκριθεί τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με αξιωματούχο της Σχολής Φαρμακευτικής Ιατρικής στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις