Σούπερ Λιγκ – 10η αγωνιστική: Το καθήκον του

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – 10η αγωνιστική: Το καθήκον του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - 10η αγωνιστική: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, 2-1 τον Παναιτωλικό, ενώ είχε και δύο ακυρωθέντα από τον VAR τέρματα

29.11.2020 | 18:25

Σούπερ Λιγκ10η αγωνιστική: Έκανε αυτό που έπρεπε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 2-1 του Παναιτωλικού. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να κυνηγούν το γρήγορο γκολ. Γύρισαν ωραία την μπάλα και πίεσαν τους Αγρινιώτες. Στο 10’ ο Αϊτόρ σκόραρε, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος. Συνέχισαν να κάνουν φάσεις και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 18’ με τον Μακέντα (1-0).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό και να μην απειλείται. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν σωστά και δεν έκαναν ευκαιρίες. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Στο 43’ ο Λιάβας σε μία προσπάθεια να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του, κάνοντας το 2-0.

Σούπερ Λιγκ – 10η αγωνιστική: Το β’ ημίχρονο

Στο β’ μέρος, το «τριφύλλι» ήταν συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, ο Αϊτόρ σκόραρε ξανά μετά από μία επεισοδιακή, με το γκολ να ακυρώνεται για χέρι του Βιγιαφάνες στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Παναθηναϊκός έκανε φάσεις, πίεσε και ήλεγχε το παιχνίδι. Στο 65’ είχε ακόμα ένα ακυρωθέν γκολ. Ο Μαουρίσιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από ωραία συνεργασία με τον Αϊτόρ, ωστόσο δεν μέτρησε καθώς ο Ισπανός ήταν οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Παναιτωλικός περιορίστηκε σε έναν παθητικό ρόλο, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όμως, κατάφερε να μειώσει στις καθυστερήσεις. Στο 94’ ο Μεντόσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το τελικό 2-1. Έτσι, ο Παναθηναϊκός πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Το φίλμ του αγώνα:

ΓΚΟΛ: Μακέντα 18’, Λιάβας 43’ (αυτγκ), Μεντόσα 94’ (πεν)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Βοηθοί: Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής), Μωυσιάδης (Γρεβενών), VAR: Φωτιάς (Πέλλας)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπολόνι): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Βιγιαφάνες (Μπουζούκης 84’), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο (Σερπέζης 84’), Αϊτόρ (Μολό 78’), Καρλίτος (Αγιούμπ 67’), Μακέντα (Καμπετσής 78’).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τρ. Δέλλας): Κνετ, Τζανακάκης (Μεντίνα 80’), Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Ντάλσιο, Τσιγγάρας, Ντίας, Γιακολις (Ντουάρτε 60’), Μάζουρεκ (Ταχάρ 60’), Αριγίμπι (Μεντόσα 70’), Αζάντι (Βέργος 46’).

Δείτε ακόμη:

Ξεγύμνωσε τη βασίλισσα 2-1 εκτός έδρας η Αλαβές
Γκέλα η Λίβερπουλ, άνετα η Σίτι πεντάρα στην Μπέρνλι
Στραβοπάτησαν Γιούβε και Αταλάντα
Exit mobile version