Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γηροκομείο Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Kρούσματα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων
ΕΛΛΑΔΑ

Γηροκομείο Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Kρούσματα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Γηροκομείο Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δεκαπέντε φιλοξενούμενοι και πέντε εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας της Θεσσαλονίκης

Γηροκομείο Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν δεκαπέντε φιλοξενούμενοι και πέντε εργαζόμενοι στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “Άγιος Νικόλαος” στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Όπως έγινε γνωστό από τη Μονάδα Φροντίδας, οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, παραμένουν στις εγκαταστάσεις της , αλλά σε διαφορετικό κτίριο και οι εργαζόμενοι σε καραντίνα στο σπίτι τους. Τόσο οι φιλοξενούμενοι όσο και οι εργαζόμενοι είναι ασυμπτωματικοί. Έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς των ηλικιωμένων, ενώ οι υπεύθυνοι της μονάδας ακολουθούν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Και στην Καβάλα

Μόλις χθες έγινε γνωστό πως σε τουλάχιστον 30 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού, που εντοπίστηκαν στο Προκόπειο Γηροκομείο Καβάλας, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Φιλλίπων, Νεαπόλεως και Θάσου. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν σε τρόφιμους και εργαζόμενους του γηροκομείου.

Στο νοσοκομείο της Καβάλας μεταφέρθηκαν τρία άτομα, εκ των οποίων και ένας 83χρονος ο οποίος εξέπνευσε. Η κλινική πορεία των υπολοίπων δύο δεν εμπνέει ανησυχία. Όλοι οι υπόλοιποι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί ή παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα. Οι επισκέψεις στο νοσοκομείο έχουν σταματήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί πώς εισήλθε στο γηροκομείο ο ιός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις