Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ντιέγκο Μαραντόνα σορός: Λαϊκό προσκύνημα και τριήμερο πένθος στην Αργεντική
ΚΟΣΜΟΣ

Ντιέγκο Μαραντόνα σορός: Λαϊκό προσκύνημα και τριήμερο πένθος στην Αργεντική

Ντιέγκο Μαραντόνα σορός: Ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών σκορπώντας τη θλίψη παγκοσμίως.

Ντιέγκο Μαραντόνα σορός: Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί από χθες η παγκόσμια κοινότητα μετά την είδηση για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Η σορός του «Θεού» βρίσκεται  στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής). Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Clarin», η κηδεία του θα γίνει στο ίδιο παρεκκλήσι, όπου είχε γίνει και πριν από δέκα χρόνια η κηδεία του πρώην προέδρου της χώρας Νέστορ Κίρχνεν. Η σόρος του Μαραντόνα αναμένεται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ώστε να μπορέσουν οι χιλιάδες θαυμαστές του να τον αποχαιρετίσουν.  Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Αργεντινής, Αλμπέρτο Φερνάντες είπε ότι αισθάνεται «πολλή θλίψη» για τον θάνατο του Μαραντόνα. «Δούλευα με τον (Σαντιάγκο) Καφιέρο (προϊστάμενος του προσωπικού του) όταν μου το είπαν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι συντετριμμένος.

Eίναι τα χειρότερα νέα που μπορεί να ακούσει ένας θαυμαστής της Αργεντίνος Τζούνιορς. Το αγαπάμε. Προσπαθούμε να μιλήσουμε με την οικογένεια. Θα δούμε. Μεγάλη η θλίψη», είπε. Ο πρόεδρος θα διατάξει τρεις ημέρες εθνικού πένθους και ανακοινώθηκε ότι ανέστειλε τις δραστηριότητές του που είχε προγραμματίσει για την Πέμπτη, στη Σάντα Φε και για την Παρασκευή, στο Τσάκο, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί στην κηδεία του κορυφαίου ποδοσφαιριστή. Ο Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντόνα πέθανε από καρδιακή προσβολή στη γειτονιά του Σαν Αντρέ, στην περιοχή Τίγκρε του Μπουένος Αιρες, όπου είχε εγκατασταθεί πριν από λίγες μέρες μετά την επέμβαση στο κεφάλι του. Στις 30 Οκτωβρίου, έγινε 60 ετών. Το σώμα του Μαραντόνα υποβλήθηκε σε αυτοψία στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου του Σαν Φερνάντο, για να επιβεβαιωθούν τα αίτια του θανάτου του. Σύμφωνα με το προκαταρκτικό αποτέλεσμα της αυτοψίας ο θάνατος ήταν συνέπεια «οξείας καρδιακής ανεπάρκειας που δημιούργησε πνευμονικό οίδημα».

https://twitter.com/Argentina/status/1331795383639486465

Λαϊκό προσκύνημα

Τις τελευταίες ημέρες, η οικογένεια και το περιβάλλον του είχαν παρατηρήσει τον Μαραντόνα «πολύ ανήσυχο και νευρικό», οπότε είχε προκύψει η ιδέα να τον μεταφέρουν στην Κούβα για την αποκατάστασή του, όπου είχε ήδη περάσει μερικά χρόνια πολεμώντας τον εθισμό του στην κοκαΐνη. Λίγα λεπτά πριν από τις 04:00, ένα ασθενοφόρο που μετέφερε το σώμα του Μαραντόνα έφυγε από το νοσοκομείο του Σαν Φερνάντο με αστυνομική συνοδεία και μεταφέρθηκε στην Casa Rosada (έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής). Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, πολλοί ήταν εκείνοι που βγήκαν στους δρόμους για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Ντιέγκο.

Το ίδιο έγινε και με όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στα αυτοκίνητά τους στον αυτοκινητόδρομο του General Paz, όπου σταμάτησαν, βγήκαν έξω και χειροκροτούσαν. Στην Casa Rosada, υπήρχαν πολλοί συγκεντρωμένοι, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης με την αστυνομία.

Η Κλαούντια Βιγιαφάνε και οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στην έδρα της κυβέρνησης. Λίγο μετά, ο Σέρχιο Γκοικοετσέα, αρκετοί παγκόσμιοι πρωταθλητές από την ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ 1968, ο Γκιγιέρμο Κόπολα και άλλοι στενοί φίλοι. Εν τω μεταξύ, στην Plaza de Mayo, ένα μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί, περιμένοντας έως ότου ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα αποχαιρετήσουν τον Μαραντόνα

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, αναμένεται να αποχαιρετήσουν τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, στο λαϊκό προσκύνημα, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11:00 σήμερα στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής, και για τις επόμενες 48 ώρες. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυστηρά, ειδικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, εξήγησε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε όταν έμαθε την δυσάρεστη είδηση ήταν να προσφέρει στην οικογένεια του Ντιεγκίτο, το μέρος που στεγάζει την κυβέρνηση, για να αποχαιρετήσουν οι Αργεντινοί τον αγαπημένο τους ήρωα.

«Σκέφτηκα ν’ ανοίξω την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής για τον Ντιέγκο, επειδή από αυτά τα μπαλκόνια βγήκε με το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1986 και μας χαιρέτησε για το Μουντιάλ του 1990. Θέλω όλοι οι Αργεντινοί που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν να μπορέσουν να το κάνουν. Ο Μαραντόνα το αξίζει. Τα εκατομμύρια των Αργεντινών που τον αγαπούσαμε και του είμαστε ευγνώμονες τόσο πολύ, θέλουμε να τον αποχαιρετήσουμε», πρόσθεσε. Αρχικά θεωρήθηκε ότι το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει στο στάδιο της Αρτζεντίνος Τζούνιορς, αλλά η σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, προτίμησε την Casa Rosada.

«Κάηκε» η Νάπολι για τον Μαραντόνα

Ο παγκόσμιος αθλητισμός θρηνεί τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή ανακοπή. Η είδηση του θανάτου του σαφώς βύθισε στη θλίψη και τη Νάπολι, στην οποία ο Μαραντόνα λατρεύτηκε σαν Θεός και τη βοήθησε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο και το Κύπελλο UEFA.

Έτσι, δεκάδες φίλοι της Νάπολι συγκεντρώθηκαν στους δρόμους, ανάβοντας καπνογόνα και μετέτρεψαν τη νύχτα σε μέρα για να τιμήσουν τον Αργεντινό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις