Αθήνα

°C

Τρίτη

19

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μέδουσα 10 Ελλάδα: Άσκηση μήνυμα στην Τουρκία από πέντε χώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Μέδουσα 10 Ελλάδα: Άσκηση μήνυμα στην Τουρκία από πέντε χώρες

Μέδουσα 10 Ελλάδα: Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων των πέντε χωρών.

Μέδουσα 10 Ελλάδα: Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου στη διακλαδική «Μέδουσα 10» που πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για τη συμμετοχή τους από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου έως τις 6 Δεκεμβρίου στη διακλαδική «Μέδουσα 10» που πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας. Η μεγάλη αεροναυτική άσκηση πραγματοποιείται συνήθως με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, ωστόσο, φέτος θα συμμετάσχουν επίσης η Γαλλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκδηλώνοντας έτσι και επίσημα τη βούληση για στρατιωτική συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και μέτωπο κατά των προκλήσεων της Τουρκίας.

Σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης είναι η συνεκπαίδευση και η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των στρατιωτικών μονάδων των πέντε χωρών. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, εντός του FIR Καΐρου, η οποία είναι παρόμοια με την περιοχή εκπαιδεύσεως της άσκησης «Μέδουσα 8», συμπεριλαμβανομένης της αιγυπτιακής ακτογραμμής.

Μέδουσα 2020 Ελλάδα: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν εντυπωσιακή παρουσία

Σύμφωνα με τη σχεδίαση του ΓΕΕΘΑ, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα συμμετάσχουν με 2 Φρεγάτες με τα οργανικά τους Ελικόπτερα, 1 Υποβρύχιο, 1 Αρματαγωγό, 4 Αεροσκάφη F-16 τα οποία θα μετασταθμεύσουν στην Αίγυπτο και 4 Αεροσκάφη F – 16 τα οποία θα επιχειρούν από την έδρα τους, Ιπτάμενο ρανταρ, Ελικόπτερο CHINOOK, 3 Ελικόπτερα AH-64, 1 Αεροσκάφος C-130 και προσωπικό Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τη γαλλική συμμετοχή, η γαλλική φρεγάτα FS «LA FAYETTE» και το οργανικό της ελικόπτερο, θα σπεύσουν στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καΐρου και θα συμμετάσχουν σε πλήθος σεναρίων. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα συμμετάσχουν με τουλάχιστον 4 μαχητικά αεροσκάφη.

Οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις και των πέντε χωρών αναμένεται να υλοποιήσουν πλήθος στρατιωτικών γυμνασίων: αμφίβιες επιχειρήσεις, σενάρια αεράμυνας, ανορθόδοξου πολέμου, απόβασης καθώς και άμυνας σε ασύμμετρες απειλές. Η άσκηση θα ξεκινήσει την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μία εβδομάδα, μέχρι την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις