Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Χριστουγέννων σε υγειονομικούς: Στα σχέδια της κυβέρνησης, λέει ο Γεραπετρίτης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων σε υγειονομικούς: Στα σχέδια της κυβέρνησης, λέει ο Γεραπετρίτης

Δώρο Χριστουγέννων σε υγειονομικούς: Ο Γ. Γεραπετρίτης ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής.

Δώρο Χριστουγέννων σε υγειονομικούς: Την οικονομική ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά του κορονοϊού μελετά η κυβέρνηση. Το αποκάλυψε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “…από τις έξι” ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε συγκεκριμένα “η κυβέρνηση μελετά σε εκείνους που βρίσκονται στην αιχμή της μάχης κατά του κορονοϊού να έχουν μια ειδική μισθολογική μεταχείριση at hoc τον Δεκέμβριο”. Πρόσθεσε επίσης ότι βρίσκεται σε επεξεργασία ένα σχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, ειδικά για τις ΜΕΘ.

Ενημέρωσε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Σε ότι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το πόσο ακόμα θα διαρκέσουν τα μέτρα περιορισμού, είπε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη μια άρση του lockdown την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς όπως εξήγησε υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην απόκριση των μέτρων. Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Μιλώντας για τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, παραδέχθηκε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε να είχαμε πάει σε πιο καθολικά μέτρα νωρίτερα.

Δείτε ακόμη
Ανοικτό άφησε ο Σταϊκούρας το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών σε 100-120 δόσεις
Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα λάβουν τα 400 ευρώ-Τα 2 βήματα της αίτησης
Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας – Η νέα κλίμακα υπολογισμού
Πληρώνονται αναδρομικά σε 65.251 συνταξιούχους- Από σήμερα η αύξηση των προσωρινών συντάξεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις