Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΜΕΘ Παπανικολάου διευθυντής: Περιγράφει τον αγώνα του ιατρικού προσωπικού
ΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΘ Παπανικολάου διευθυντής: Περιγράφει τον αγώνα του ιατρικού προσωπικού

ΜΕΘ Παπανικολάου διευθυντής: Τη μάχη του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου» με την πανδημία του κορονοϊού περιέγραψε μιλώντας ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ν. Καπραβέλος

ΜΕΘ Παπανικολάου διευθυντής: Τη μάχη του ιατρικού προσωπικού του «Παπανικολάου» με την πανδημία του κορονοϊού περιέγραψε μιλώντας ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου, Ν. Καπραβέλος, προχωρώντας σε μια μαρτυρία που συγκλονίζει.

Όπως περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κος Καπραβέλος, χρειάστηκε να μεταφερθεί στην καρδιοχειρουργική πτέρυγα ΜΕΘ, που χρησιμοποιείται ως μια δεξαμενή ανακούφισης από εκεί ασθενής που είχε αρνητικοποιηθεί από τον ιό αλλά εξακολουθούσε να νοσεί σοβαρά, για να δοθεί το κρεβάτι του σε 48χρονη που έδινε μάχη με τον ιό. Η 48χρονη εν τέλει δεν τα κατάφερε.

«Είμαστε ακόμη σε μια πολύ βαθιά νύχτα, μια δύσκολη νύχτα» είπε συγκεκριμένα ο κος Καπραβέλος κάνοντας λόγο για συνεχόμενη πίεση στις ΜΕΘ, για πολύ πόνο, υπεράνθρωπη προσπάθεια και φόβο για το ενδεχόμενο αποτυχίας.

«Αλλά υπάρχει και ελπίδα ότι φτάνει το τέλος του πολέμου» πρόσθεσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση είναι κρίσιμες οι επόμενες ημέρες. Ο Διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως ο πόλεμος είναι έξω από τα νοσοκομεία, ενώ κάλεσε τους πολίτες να «καταλάβουν τον εχθρό». Παράλληλα εκτίμησε πως τα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη θα υποφέρουν έναν μήνα ακόμα, ενώ ανέφερε πως θεωρεί ότι σίγουρα θα έρθει και τρίτο κύμα κορονοϊού το οποίο ενδέχεται να είναι χειρότερο.

Ευθύνες στην επιτροπή επιρρίπτει ο διευθυντής

Παράλληλα, ευθύνες στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων για την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη επέρριψε ο διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Ο πνευμονολόγος έκανε λόγο για καταστροφή της πόλης, επειδή δεν προβλέφθηκε η σφοδρότητα του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη με τον κορονοϊό και την πίεση που έχουν δεχθεί τα νοσοκομεία, ο Νίκος Καπραβέλος, είπε αρχικά: «δεν προβλέφθηκε ότι δεν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών στα μέτρα αυτοπροστασίας. Δεν προβλέφθηκε ο μηχανισμός ανίχνευσης του κρούσματος κορονοϊού εκείνου που δεν έχει καθόλου συμπτώματα και αψηφά τον κίνδυνο για τον ίδιο και τους άλλους. Αυτά κανένα δείγμα δεν τα δείχνει».

Στη συνέχεια ο πνευμονολόγος και διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου αναφέρθηκε στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων, λέγοντας: «Η Επιτροπή, που βασίζεται σε δείγματα, εμάς στην ουσία μας κατέστρεψε στη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόβλεψε αυτό το φοβερό κύμα. Ο ιός υπήρχε, έκανε τη δουλειά του, δεν μπορέσαμε να τον ανιχνεύσουμε και αύξησε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Φτάσαμε στο αμήν στα νοσοκομεία».

Ο κ. Καπραβέλος εξήγησε πως: «Εμείς στην Εντατική να θέλουμε να διακινήσουμε ασθενή και να μην μπορούμε, να είμαστε στα όρια ασφάλειας μετακίνησης του ασθενούς και οι συνάδελφοι στα τμήματα να αγωνίζονται να κρατήσουν στη ζωή έναν άνθρωπο και να μην μπορούν να τον στείλουν στη Μονάδα Εντατικής ως όφειλαν. Χάσαμε περισσότερες ζωές, επειδή δεν προβλέφθηκε αυτή η σφοδρότητα της πανδημίας, το δεύτερο κύμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις