Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός αύριο: «Πέφτει» η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός αύριο: «Πέφτει» η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές

Καιρός αύριο: Πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη

Καιρός αύριο: Αισθητή προβλέπεται ότι θα είναι η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Τρίτης, με πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο σε κάποιες περιοχές θα δείξει μέχρι και έξι βαθμούς κάτω, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο, αναμένεται μετά το μεσημέρι της Τρίτης 24/11 να παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση τοπικά στα 7 με 8 μποφόρ, εντάσεις τις οποίες θα διατηρήσουν και την Τετάρτη. Παράλληλα, την Τετάρτη 25/11 οι θερμοκρασίες αναμένεται να παρουσιάσουν πτώση. Ο προγνωστικός χάρτης που ακολουθεί αποτυπώνει την εκτιμώμενη μεταβολή (πτώση) των μεγίστων θερμοκρασιών της Τετάρτης 25/11 σε σχέση με τις αντίστοιχες της Τρίτης 24/11, η οποία θα είναι της τάξης των 3-6 βαθμών.

Στους -5 C οι ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης

Χειμερινός είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη, καθώς ένας ισχυρός αντικυκλώνας ρίχνει κι άλλο την θερμοκρασία κι ενισχύει τον παγετό στην Ελλάδα. Το πέρασμά του από τη χώρας μας αναμένεται να φέρει ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα καιρικά φαινόμενα, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Το πρωί ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν στη Βόρεια Ελλάδα, φθάνοντας στους μείον 5 βαθμούς Κελσίου στο Νευροκόπι και στους μείον 3 στα Ιωάννινα, στη Φλώρινα και τα Γρεβενά. Ο εκτεταμένος ισχυρός αντικυκλώνας αναμένεται να προκαλέσει έντονες θερμοκρασιακές μεταβολές στην Ευρωπαϊκή ήπειρο έως το τέλος Νοεμβρίου.

Εξαιτίας αυτής της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη χώρα μας θα είναι οι νεφώσεις στα ανατολικά και νότια οι οποίες θα δίνουν κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στην Εύβοια και στην Κρήτη, οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο και οι τοπικά πυκνές ομίχλες  τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρουσιάζονται προγνωστικοί χάρτες με τις θερμοκρασιακές αποκλίσεις των αερίων μαζών πάνω από την Ευρώπη σε σχέση με τις κλιματικές τους τιμές, έως την Κυριακή 29/11, σε υψόμετρο περί τα 1500 μέτρα. Το συγκεκριμένο ατμοσφαιρικό επίπεδο αξιοποιείται στη μετεωρολογία για τη μελέτη των κινήσεων θερμών και ψυχρών αερίων μαζών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις