Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

01

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πολυτεχνείο εισαγγελέας – Τσίπρας: Κακόγουστη φάρσα την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο εισαγγελέας – Τσίπρας: Κακόγουστη φάρσα την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολυτεχνείο εισαγγελέας - Τσίπρας: «Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Πολυτεχνείο εισαγγελέας – Τσίπρας: «Μόνο ως κακόγουστη φάρσα θα μπορούσαμε να εκλάβουμε την προκαταρκτική έρευνα που αφορά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την παραγγελία από την εισαγγελία Πρωτοδικών, για διενέργεια έρευνα για τυχόν αδικήματα των τριών πολιτικών αρχηγών κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης όμως δεν επιτρέπει γέλια». Υποστηρίζει δε πως «η κυβέρνηση με την αυταρχική της στάση έχει ανοίξει τον δρόμο σε περιφερόμενους ακροδεξιούς, να μηνύουν τους πολιτικούς αρχηγούς τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων».

«Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί προσοχή από όλους μας, και από τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, για να μην διολισθήσουμε σε πρακτικές που ακυρώνουν το δημοκρατικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα του πολιτεύματος», καταλήγει στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παρέμβαση για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη σε εκδηλώσεις

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι πολιτικοί αρχηγοί, οι οποίοι παρά τα μέτρα κατά του κορονοϊού και την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων μετείχαν σε εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας. Μετά από σχετική καταγγελία από τον δικηγόρο Φαήλο Κρανιδιώτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, αν έχουν τελεστεί κατά περίπτωση τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή. Λόγω της αναφοράς της καταγγελίας σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις