Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση Interview 2020: Εμπιστοσύνη στο δίδυμο Κικίλια – Κοντοζαμάνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Interview 2020: Εμπιστοσύνη στο δίδυμο Κικίλια – Κοντοζαμάνη

Δημοσκόπηση Interview 2020: Εμπιστοσύνη στο δίδυμο Κικίλια – Κοντοζαμάνη δείχνουν οι πολίτες, σε μεγάλη πλειοψηφία για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης

Δημοσκόπηση Interview 2020: Ψήφο εμπιστοσύνης στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας δίνουν οι πολίτες, όπως αποτυπώθηκε στη δημοσκόπηση Νοεμβρίου που διενήργησε η Interview. Στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα την υγειονομική κρίση, το 58,4%, δηλαδή περίπου 6 στους 10 ερωτηθέντες, απάντησαν το δίδυμο «Κικίλιας/Κοντοζαμάνης». Μάλιστα, μόλις το 10,9% προτιμά τους προκατόχους τους Ανδρέα Ξανθό / Παύλο Πολάκη. Που μάλλον δεν κερδίζουν ούτε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας» απαντά το 27,4%. Μόλις 3,3% απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ». Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.005 άτομα σε όλη την Ελλάδα, τηλεφωνικά και διαδικτυακά, τον Νοέμβριο του 2020.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σε ερώτηση για τον εμβολιασμό για τον Covid-19, το 64,2% των ερωτώμενων απαντά πως μόλις υπάρξει εμβόλιο με όλες τις επίσημες εγκρίσεις, θα το κάνει, έναντι του 23,7% που αναφέρει πως δεν θα εμβολιαστεί και 12,1% που δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Την ίδια στιγμή, το 51,7% υποστηρίζει πως το δεύτερο Lock Down που βιώνουμε ήταν αναπόφευκτο, ενώ το 46,4% σημειώνει πως θα μπορούσε να αποφευχθεί. Ωστόσο, το 70,3% εμπιστεύεται πολύ/αρκετά την επιτροπή των επιστημόνων και λοιμωξιολόγων, έναντι του 27,9% που την εμπιστεύεται λίγο ή καθόλου.

Δείτε ακόμη
“Ναι, πανηγυρίζουμε που είμαστε καλύτεροι από το Βέλγιο” – Το άγριο ξέσπασμα Άδωνι και η αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ
Εθελοντής στο ΕΣΥ ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Κέλλας
Ο Λαμπρούλης από το ΚΚΕ ζήτησε άδεια από τη Βουλή για μπει στη “μάχη” κατά της πανδημίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις