Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος Χρυσοστόμου: Στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος Χρυσοστόμου: Στο ΑΧΕΠΑ με κορονοϊό

Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος Χρυσοστόμου: Μέσα σε τρεις μέρες φαίνεται πως επιδεινώθηκε η υγεία του Μητροπολίτη ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος Χρυσοστόμου: Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με υψηλό πυρετό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο οποίος είχε βρεθεί πριν μερικές μέρες θετικός στον κορονοϊό. Η υγεία του Μητροπολίτη φαίνεται πως επιδεινώθηκε ταχύτατα σύμφωνα με το romfea.gr, αφού πριν τρεις μέρες στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφερόταν πως “η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή”. Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει επίσης -μεταξύ άλλων- πως και ο επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας Αγαθόνικος, “αδελφός της Ιεράς Μονής Αγίου Διονυσίου Ολύμπου, εμφάνισε συμπτώματα κορονοϊού” και υποβάλλεται σε απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται. Η δε κατάσταση της υγείας του, όπως αναφέρεται, είναι πολύ καλή

Στον Ευαγγελισμό παραμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από τον “Ευαγγελισμό”. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, εισήχθη χθες το πρωί στο νοσοκομείο με διάγνωση covid-19 και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Αργότερα ανέβασε 38 πυρετό, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο άλλο σύμπτωμα, όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ωστόσο, έγινε γνωστό ότι ο Αρχιεπίσκοπος μετείχε σε ένα γεύμα 16 ατόμων στη Μονή Πετράκη. Το γεύμα αυτό, πολλοί θεωρούν ότι είναι “ένοχο” για τη διασπορά του κορονοϊού, όπως αναφέρει και στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα “Καθημερινή”. Πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη λήξη της τελευταίας συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Κονιδάρης: Όλοι οι ιεράρχες αρνητικοί πλην ενός

Καθώς πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πώς και πότε προσβλήθηκε από τον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στο TheTOC επιβεβαιώνει ότι το γεύμα έγινε και αναφέρει ότι σε αυτό συμμετείχαν 16 άτομα: ο Αρχιεπίσκοπος, οι 12 συνοδικοί ιεράρχες ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου και οι γραμματείς Α’ και Β’ της Συνόδου. Ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στο γεύμα ήταν ασυμπτωματικός ασθενής με κορονοϊό. “Όταν έγινε γνωστό ότι υπήρχε θετικό κρούσμα, όλοι οι συμμετέχοντες στο γεύμα υπεβλήθησαν άμεσα σε μοριακό τεστ και ήταν αρνητικοί πλην ενός”, αναφέρει ο κ. Κονιδάρης. Σημειώνει, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια του γεύματος τηρήθηκαν όλες οι υποδείξεις των ειδικών για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις