Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίταξη κλινικών Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται η “Λυσίμαχος Σαραφιανός”
ΕΛΛΑΔΑ

Επίταξη κλινικών Θεσσαλονίκη: Εκκενώνεται η “Λυσίμαχος Σαραφιανός”

Επίταξη κλινικών Θεσσαλονίκη: Κάποιοι από τους 50 ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές και άλλοι στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Επίταξη κλινικών Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η μεταφορά ασθενών από τη μια εκ των δύο ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης, που επιτάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία της πόλης. Ασθενοφόρα φτάνουν το ένα μετά το άλλο ούτως ώστε να μεταφερθούν οι 50 ασθενείς από την Γενική Κλινική “Λυσίμαχος Σαραφιανός”, σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes. Κάποιοι μεταφέρονται σε ιδιωτικές κλινικές κάποιοι στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Τη Δευτέρα αναμένονται οι πρώτες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στην κλινική ενώ το προσωπικό θα ξεκινήσει εκπαίδευση για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid.

Την οριακή κατάσταση στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Καπράβελος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Έχουμε 44 κλίνες ΜΕΘ με 65 εξειδικευμένους εξουθενωμένους γιατρούς και νοσηλεύτριες εξουθενωμένες και πολύ λίγες. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού! Ήταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”.

Δείτε ακόμη
“Ντύθηκαν” στα λευκά Παρνασσός και Βελούχι – Πού άγγιξε τους -6,8 βαθμούς το θερμόμετρο
Πρόστιμα σε γυμναστήρια που λειτουργούσαν παράνομα
Δεν υπήρχε κίνδυνος – Τι απαντά ο πρόεδρος του ΔΣΑ για το πάρτι με σαμπάνιες
72 θάνατοι σε μία μέρα, αλλά τα πάρτι καλά κρατούν – Συνελήφθη 18χρονη στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις