Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Πειραιάς – Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Πειραιάς – Δυτική Αττική: Εξαρθρώθηκε πολυμελής συμμορία

Διαρρήξεις Πειραιάς - Δυτική Αττική: Πολυμελής συμμορία που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις οικιών σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Διαρρήξεις Πειραιάς – Δυτική Αττική: Εκμεταλλευόμενοι τον χαμηλό φωτισμό σε κάποιες συνοικίες των Δυτικών Προαστίων και του Πειραιά, με νοικιασμένα, για λίγο χρόνο, αυτοκίνητα και μετά από κατόπτευση για να διαπιστώσουν τα «τρωτά» σημεία εισόδου των ισόγειων κυρίως κατοικιών, δρούσαν για μήνες τα μέλη σπείρας Ρομά.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Καθώς οι καταγγελίες έφθαναν η μία μετά την άλλη, στα κατά τόπους  Τμήματα Ασφαλείας, αστυνομικοί της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής έφθασαν μετά από έρευνες στην εξάρθρωση της συμμορίας και στη σύλληψη έντεκα μελών της. Ακόμη δύο έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Οι επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Κερατσίνι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Τα μέλη τη ομάδας διαρρηκτών, με διαφορετική ,κάθε φορά, σύνθεση, δρούσαν σε Περιστέρι, Ίλιον, Χαϊδάρι, Καματερό και Κερατσίνι. Ειδικότερα, αναφέρεται στην ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ,  «η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής μετά από διερεύνηση υποθέσεων διαρρήξεων οικιών που είχαν σημειωθεί από τα μέσα του μηνός Αυγούστου 2020, αποκάλυψε τη δράση εγκληματικής ομάδας η οποία προέβαινε στην κατ’ εξακολούθηση διάπραξη διαρρήξεων οικιών στις περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, έχοντας συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Με μισθωμένα οχήματα

Ως προς τη μεθοδολογία, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα, τα οποία μίσθωναν από εταιρείες ενοικιάσεων, για μικρά χρονικά διαστήματα, καθώς επίσης και ιδιόκτητα οχήματα, τα οποία ήταν καταχωρημένα σε στοιχεία γυναικών, προκειμένου να μη κινούν υποψίες». Στη συνέχεια παρατίθενται ακόμη περισσότερα στοιχεία για τον τρόπο δράσης.

«Ενεργούσαν σε ομάδες, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενοι τον χαμηλό φωτισμό και κινούμενοι σε περιοχές και συνοικίες της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, με μικρή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, ώστε να καθίσταται δυσχερής ο εντοπισμός τους. Ως στόχο είχαν κυρίως ισόγειες οικίες, στις οποίες εισέρχονταν και αφαιρούσαν χρυσαφικά, κοσμήματα και χρηματικά ποσά.

Ανασφάλιστα παράθυρα, μπαλκονόπορτες

Πριν την διάρρηξη, πραγματοποιούσαν με το όχημα περιμετρικές διαδρομές, κατοπτεύοντας το χώρο, και στη συνέχεια αποβιβάζονταν από αυτό και προσέγγιζαν τη στοχοποιημένη οικία, προκειμένου να εντοπίσουν από κοντά τρωτά ή ανασφάλιστα σημεία της, ενώ ο οδηγός του οχήματος παρέμενε σε απόσταση».

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, ρουχισμός που σχετίζεται με την ενδυμασία των κατηγορουμένων στα σημεία διαρρήξεων, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης τρία επιχειρησιακά αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν μία ληστεία και 21 περιπτώσεις κλοπών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε έτερες αξιόποινες πράξεις. Οι κατηγορούμενοι, επισημαίνει τέλος η Αστυνομία,  έχουν συλληφθεί κατά το παρελθόν, για πλήθος αδικημάτων και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις