Εγχείρηση με μουσική: Μια ιδιαίτερη αφαίρεση διπλού όγκου

ΚΟΣΜΟΣ

Εγχείρηση με μουσική: Μια ιδιαίτερη αφαίρεση διπλού όγκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Εγχείρηση με μουσική: Aν και το μικρό παιδί βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία ο εγκέφαλός του αντιλαμβανόταν την μουσική

20.11.2020 | 15:54

Εγχείρηση με μουσική: Ο μοριακός βιολόγος και μουσικός Εμιλιάνο Τόσο παίζει πιάνο ενώ η ομάδα των χειρουργών σε νοσοκομείο της Ιταλίας κάνει επέμβαση αφαίρεσης διπλού όγκου στον νωτιαίο μυελό ενός 10χρονου αγοριού. Αν και το μικρό παιδί βρισκόταν υπό πλήρη αναισθησία ο εγκέφαλός του αντιλαμβανόταν την μουσική η οποία ήταν σε συχνότητα που έχει αποδειχθεί ότι είναι θεραπευτική για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σε μια άλλη είδηση, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για τις επικίνδυνες πτήσεις του με την χρήση πτερυγίων από ανθρακονήματα έχασε την ζωή του σε εκπαιδευτική πτήση στο Ντουμπάι.

Η ανακοίνωση του θανάτου του 36χρονου Βινς Ρέφετ, γνωστός και ως Jetman έγινε από την εταιρεία Jetman Ντουμπάι ενώ η έρευνα για τον θάνατο του βρίσκεται σε εξέλιξη. 9 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ο Τόμας Βαν Τόντερ για να αναρριχηθεί σε ένα σκοινί 90 μέτρων το οποίο κρεμόταν ανάμεσα σε 2 τεράστιες καπνοδόχους στη Νότια Αφρική. Ο 28χρονος βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 14 δευτερόλεπτα. Είπε ότι η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στα 50 μέτρα, όπου χρειάστηκε να πάει μια γερή ανάσα για να συνεχίσει και να πετύχει το στόχο του.

Δείτε ακόμη
Νέος υπουργός Άμυνας στην Αρμενία μετά τις απώλειες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
Συγκρατημένη αισιοδοξία στην Ιταλία – «Βλέπουμε το φως στην άκρη του τούνελ»
Πρόθεση Μέρκελ για «μια κάποια ελευθερία» τα Χριστούγεννα
Exit mobile version