Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επίταξη ιδιωτικών κλινικών Θεσσαλονίκης: Αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό
ΕΛΛΑΔΑ

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών Θεσσαλονίκης: Αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών Θεσσαλονίκης: «Η υγεία είναι αγαθό όχι εμπόρευμα»

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών Θεσσαλονίκης: Πανό κρεμάσαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές σε μία εκ των δύο ιδιωτικών κλινικών, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν επιταχθεί από το υπουργείο Υγείας για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της πόλης.

Τα άτομα πέταξαν και τρικάκια. Όπως αναγράφεται στο πανό που κρέμασαν, ζητούν επίταξη των ιδιωτικών κλινικών χωρίς κρατική αποζημίωση, «Η υγεία είναι αγαθό όχι εμπόρευμα», αναγράφει το πανό.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών λόγω πίεσης στο Ε.Σ.Υ.

Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνθηκών που έφερε η πανδημία στα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν πλέον οι ιδιωτικές κλινικές της χώρας, μετά την εντολή για άμεση επίταξη δύο ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, επιτάσσονται από σήμερα δύο ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης, η Γενική Κλινική και η Κλινική Σαραφιανού για τη νοσηλεία των αυξανόμενων κρουσμάτων Covid, μετά τη λήξη, χτες βράδυ, του τελεσιγράφου που υπουργείου Υγείας, με το οποίο είχε ζητηθεί από τους ιδιοκτήτες των κλινικών της πόλης να διαθέσουν 200 κλίνες για τη νοσηλεία περιστατικών Covid.

Πλέον, οι κλινικές αυτές, με το προσωπικό και τους γιατρούς τους, εντάσσονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ, ενώ ήδη η διακομιδή ασθενών από την κλινική Σαραφιανός που δεν νοσούν από Covid-19 έχει ξεκινήσει.  Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρης Σαραφιανός, οι κλινικές αυτές έχουν συνολικά 300 κλίνες (100 η κλινική Σαραφιανού και 200 η Γενική).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις