Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Κρούσματα στη Δημοτική Αστυνομία
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Κρούσματα στη Δημοτική Αστυνομία

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Εννέα δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό

Θεσσαλονίκη κορονοϊός: Εννέα δημοτικοί αστυνομικοί που υπηρετούν στη Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά από τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, αρμόδιο για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρη Δαγκλή, για την αντιμετώπιση των περιστατικών ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ.

Ο κ.Δαγκλής, προσθέτει σε ανάρτηση του στο facebook, πως στο πλαίσιο των δράσεων πρόληψης και προστασίας των εργαζομένων, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης για covid-19, ενώ στους χώρους της Δημοτικής Αστυνομίας όσο και στα οχήματα γίνονται διαρκείς απολυμάνσεις από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία. Σήμερα η Θεσσαλονίκη καταλαμβάνει και πάλι την αρνητική πρωτιά στα κρούσματα κορονοϊού με 774. Ο αριθμός είναι σχετικά μειωμένος σε σχέση με τα χθεσινά κρούσματα ωστόσο η κατάσταση στη συμπρωτεύουσα παραμένει ιδιαίτερα ανησυχητική.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη – Κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Επίσης, συναγερμός σήμανε στη «Διαμαντίδειο Στέγη» της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης. Εκεί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό 17 ηλικιωμένοι και τρεις εργαζόμενοι. Τις πληροφορίες του GRTimes.gr επιβεβαίωσε η πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών, Ανατολή Δημητριάδου. Όπως η ίδια οποία εξήγησε, τα κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τον τακτικό έλεγχο που διενεργείται με διαγνωστικά τεστ κάθε εβδομάδα.

Οι ηλικιωμένοι οι οποίοι βρέθηκαν προχτές θετικοί έχουν μεταφερθεί σε μια πτέρυγα της Διαμαντίδειου Στέγης η οποία -ελλείψει κλινών στα νοσοκομεία της πόλης- έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε χώρο νοσηλείας τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα με τους υπόλοιπους 33 τρόφιμους του γηροκομείου για τους οποίους δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους.

Οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι επίσης βρέθηκαν θετικοί, έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους και δεν αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, οι υπεύθυνοι της Μέριμνας Ποντίων Κυρίων και της Διαμαντίδειου Στέγης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για την τήρηση των μέτρων αλλά και για τη φροντίδα των ασθενών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις