Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλείνουν σύνορα στη Βόρεια Ελλάδα: Νέα μέτρα, πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι
ΕΛΛΑΔΑ

Κλείνουν σύνορα στη Βόρεια Ελλάδα: Νέα μέτρα, πολύ πιο αυστηροί οι έλεγχοι

Κλείνουν σύνορα στη Βόρεια Ελλάδα: Νέα μέτρα για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού

Κλείνουν σύνορα στη Βόρεια Ελλάδα: Νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιο Πέτσας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε: «Στο μεταξύ ολόκληρη η Ευρώπη κι όχι μόνο βρίσκεται αντιμέτωπη με το νέο πιο ισχυρό και πιο επικίνδυνο κύμα κορωνοϊού. Σε πολλά κράτη παρά τα περιοριστικά μέτρα οι καμπύλες κρουσμάτων, διασωληνωμένων και θανάτων αποδεικνύονται άκαμπτες. Σε κάποια κράτη τα συστήματα υγείας φθάνουν στα όριά τους και σε άλλα δηλώνουν το τέλος της αντοχής τους».

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε πρόσθετα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας πως «η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει σε καθυστέρηση της άρσης του lockdown».

Τα νέα μέτρα στη Βόρεια Ελλάδα

1. Κλείνουν τα σύνορα στην Κρυσταλλοπηγή από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, ενώ ανοιχτές παραμένουν οι πύλες της Κακαβιάς, των Ευζώνων και της Νυμφαίας.

2. Ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα.

«Ας τηρήσουμε τα μέτρα, μένοντας σπίτι» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Στην αρχή της ενημέρωσης ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο -ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό- μεταφέροντας τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση και τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρνητικός, καθώς είχε έρθει σε επαφή με τον Αρχιεπίσκοπο προ ημερών.

«Η κυβέρνηση εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου», είπε συγκεκριμένα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όπως ξέρετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με τον αρχιεπίσκοπο. Είχαν προηγηθεί τεστ κορωνοϊού τα οποία ήταν αρνητικά και για τον πρωθυπουργό και για τον αρχιεπίσκοπο. Ο πρωθυπουργός έκανε ξανά τεστ το οποίο ήταν επίσης αρνητικό πριν την αναχώρησή του για τα ΗΑΕ. Ο έλεγχός του με τεστ είναι συνεχής και ακολουθεί αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με αυτά τα δεδομένα η εισήγηση των ειδικών είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος προληπτικής καραντίνας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις