Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός τώρα: Επιμένει η κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τώρα: Επιμένει η κακοκαιρία

Καιρός τώρα: Βρέχει σχεδόν σε όλη την Κρήτη, Ρόδο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες - Πότε υποχωρεί η κακοκαιρία

Καιρός τώρα: Από την κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, σε ψυχρή εισβολή διαρκείας, μέχρι και χιόνια στα ορεινά. Στην αναμενόμενη μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που θα έχουμε, πιο σταδιακά από αυτό το Σαββατοκύριακο και πολύ πιο αισθητά από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αρχίζει να στρέφεται το καιρικό ενδιαφέρον. Τα προγνωστικά μοντέλα επιμένουν να θέλουν τη Βόρεια Ευρώπη κυριολεκτικά να «παγώνει» από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά και μάλιστα, να διατηρείται αυτή η τάση για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα το ψύχος να απλώνεται νοτιότερα και να φτάνει και στη χώρα μας.

Επιπλέον, μια πρώιμη ακόμα ματιά, δείχνει ότι η έντονη αυτή ψυχρή εισβολή θα συνοδευτεί από ένα νέο, ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό, το οποίο πιθανώς να δώσει μεγάλα ποσά νερού σε αρκετές πεδινές περιοχές, αλλά και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας. Αυτή την ώρα, μεσημέρι Πέμπτης, λίγα λεπτά μετά τις 16:00, βρέχει σχεδόν σε όλη την Κρήτη, Ρόδο, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Κυκλάδες, ενώ τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στον Παρνασσό.

Χειμωνιάτικο το σκηνικό την Παρασκευή

Την Παρασκευή θα έχουμε λίγο αυξημένη συννεφιά στα ανατολικά και νότια, με λίγες μόνο βροχές στην Πελοπόννησο, ενώ θα πέσουν κι άλλο οι άνεμοι και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά. Το Σάββατο σταδιακά θα εκδηλωθούν βροχές στα κεντρικά και βόρεια και την Κυριακή στα ανατολικά και νότια, ασθενούς όμως χαρακτήρα, θα έχουμε όμως αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, κυρίως την Κυριακή.

Εν τω μεταξύ, χειμωνιάτικο προβλέπεται μέχρι και την Παρασκευή το απόγευμα το σκηνικό του καιρού, με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να βρίσκεται  σε πλήρη ισχύ.  Σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους  χαλαζοπτώσεις. Τα έντονα φαινόμενα συνεχίζουν να επηρεάζουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις