Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Θεσσαλονίκη: “Θεωρήσαμε καθήκον μας να πάμε να βοηθήσουμε”
ΕΛΛΑΔΑ

Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Θεσσαλονίκη: “Θεωρήσαμε καθήκον μας να πάμε να βοηθήσουμε”

Εθελόντριες νοσηλεύτριες - Θεσσαλονίκη: Από αύριο κιόλας αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

Εθελόντριες νοσηλεύτριες – Θεσσαλονίκη: Μεγαλείο ψυχής από δέκα έμπειρες νοσοκόμες από την Κρήτη που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ενισχύσουν εθελοντικά την προσπάθεια συναδέλφων τους που βιώνουν δύσκολες ώρες στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, αντιμετωπίζοντας τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού. Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες, από την Κρήτη, οι οποίες αφήνουν το σπίτι τους για να συμβάλουν στην προσπάθεια στήριξης, του συστήματος υγείας στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που δέχονται ασφυκτική πίεση από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι νοσοκόμες θα αναχωρήσουν στις 17:30 και στο αεροδρόμιο θα βρεθεί διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, προκειμένου να τις συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους. Οι δέκα νοσηλεύτριες, οι οποίες εργάζονται σε νοσοκομεία των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο των συναδέλφων τους, ενώ η συμβολή τους αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν σε αντιμετώπιση περιστατικών σε ΜΕΘ, αναισθησιολογικές και άλλες κλινικές. Από αύριο κιόλας αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

«Θεωρήσαμε καθήκον μας να πάμε να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας στην πάνω Ελλάδα, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά, να γυρίσουμε και να βοηθήσουμε κι εδώ, αν χρειαστεί, όσο μπορούμε. Ήταν μια απόφαση που πήραμε την στιγμή που ερωτηθήκαμε. Γιατί ξέρουμε ότι θα μπορούσε να είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ή να χρειαζόμασταν εμείς αυτή τη βοήθεια. Γι’ αυτό το πράγμα ορκιστήκαμε πριν αρκετά χρόνια», είπε μεταξύ άλλων μια από τις νοσηλεύτριες λίγο πριν την αναχώρηση από την Κρήτη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις