Εθνική – Φαντ Σχιπ: “Σαν τελικός”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εθνική – Φαντ Σχιπ: “Σαν τελικός”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Εθνική - Φαντ Σχιπ: “Έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα, μόνο τη νίκη - Σχεδιάζουμε στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να κερδίσουμε”

18.11.2020 | 01:21

ΕθνικήΦαντ Σχιπ: Ο Τζον Φαντ Σχιπ στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν από το παιχνίδι με την Σλοβενία ανέφερε, πως η πίεση που υπάρχει στην ομάδα της κάνει καλό. Ανέφερε πως το αυριανό παιχνίδι είναι τελικός και η ομάδα θα κυνηγήσει τη νίκη, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι. Πάντως, δεν θέλησε να αποκαλύψει τα χαρτιά του για τον αγώνα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολλές χαμένες ευκαιρίες της ομάδας και τόνισε πως θα γίνουν οι κατάλληλες επιλογές, ενώ επισήμανε πως η Εθνική έχει ποδοσφαιριστές που δείχνουν καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους. Ακόμα, τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να παλέψουν για την θέση τους, καθώς δεν είναι δεδομένη.

Εθνική – Φαντ Σχιπ: “Καλή η πίεση”

Αναλυτικά o κ. Φαντ Σχιπ δήλωσε για την πίεση που έχει η ομάδα: «Πίεση υπάρχει πάντα, δεν υπάρχει διαφορά για τον αυριανό αγώνα. Είναι καλό που θα έχουμε πίεση, γιατί έχουμε πίεση να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας φέρει πρώτους στον όμιλο. Είναι σαν τελικός και ο τελικός έχει μόνο έναν νικητή. Η Σλοβενία έχει την επιλογή και της ισοπαλίας, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Η δική μας εστίαση είναι μόνο στη νίκη και στο παιχνίδι μας, πώς θα επιτεθούμε, πώς θα αμυνθούμε για να κερδίσουμε»

Για το αν είναι καλύτερο να παίζει η ομάδα για το αποτέλεσμα: «Θα το γνωρίζουμε μετά τον αγώνα. Για μας είναι σαφές, πρέπει να κερδίσουμε. Οι παίκτες το ξέρουν. Πάντως δεν αλλάζει πολλά στον τρόπο που σκεφτόμαστε γιατί πάντα πάμε για τη νίκη. Κάποιες φορές είναι καλό αποτέλεσμα και η ισοπαλία. Αυτό ισχύει τώρα για τη Σλοβενία. Υπάρχει πίεση, αλλά είναι καλή πίεση, την οποία γνωρίζουν οι παίκτες μας γιατί παίζουν σε καλές ομάδες που κυνηγούν στόχους. Θα δούμε στο τέλος αν αυτή η προσπάθεια θα είναι αρκετή».

Εθνική – Φαντ Σχιπ: Αύριο η 11άδα

Για τις πολλές ευκαιρίες που έχασε η ομάδα κόντρα στην Μολδαβία και αν επιλέξει να παίξει με άλλον φορ: «Έχουμε επιλέξει 26 παίκτες, αρκετούς επιθετικούς ανάμεσά τους. Θα πάρουμε αύριο την απόφαση για όλες τις θέσεις, όχι μόνο του στράικερ. Έχουμε δει και αυτό είναι θετικό καινούριους παίκτες που έχουν δείξει ποιότητα στην προετοιμασία. Αυτό δείχνει πως υπάρχει βάθος και δυνατότητα άλλων επιλογών. Θα δούμε αν χρειαστεί να κάνουμε αλλαγές».

Για το αν θεωρεί πως ο στόχος να μεγαλώσει το βάθος της Εθνικής, έχει επιτευχθεί: «Στο ποδόσφαιρο αναπτύσσεις την ομάδα σου. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας πρέπει να είσαι υγιής. Χτυπηθήκαμε κι εμείς με την απουσία κάποιων παικτών, αλλά είχαμε την ευκαιρία να δούμε και κάποιους άλλους παίκτες. Διαπιστώσαμε πως αυτά τα παιδιά έκαναν καλή δουλειά, κατάλαβαν πώς θέλουμε να παίξουμε. Αυτό μας δίνει μεγαλύτερο βάθος και ανταγωνισμό. Οι παίκτες πρέπει να παλεύουν για να έχουν θέση στην ομάδα, διότι αυτή δεν είναι δεδομένη. Καταλαβαίνουν ότι πρέπει να παλέψουν για να αγωνίζονται με την Εθνική».

Δείτε ακόμη:

Τέταρτο κρούσμα, αναβολή στα ματς με Μπάρτσα, Βιλερμπάν
Πνέουν μένεα στον μπασκετικό Παναθηναικό για τον εξοβελισμό από το “project Βοτανικός”
Συγχαρητήρια Φαντ Σχιπ και στροφή στον “τελικό” με Σλοβενία
Exit mobile version