Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επεισόδια Πολυτεχνείο – Κουτσούμπας: Αρνείται να διαλύσει τη συγκέντρωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια Πολυτεχνείο – Κουτσούμπας: Αρνείται να διαλύσει τη συγκέντρωση

Επεισόδια Πολυτεχνείο - Κουτσούμπας: Ο Κουτσούμπας αρνείται να διαλύσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ - Τι απαιτεί από την αστυνομία

Επεισόδια Πολυτεχνείο – Κουτσούμπας: Απίστευτη σκηνή ανάμεσα στον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον επικεφαλής της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων, με τον πρώτο να διαπραγματεύεται τον τερματισμό της συγκέντρωσης του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευκρινίζει στον Δημήτρη Κουτσούμπα πως θα πρέπει να διαλυθεί η συγκέντρωση και του ζητάει να γίνει αυτό ησύχως, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι εντολές που έχει είναι να επέμβει η αστυνομία και να διαλύσει τη διαδήλωση.

Από την άλλη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας χωρίς να δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να διαλύσει, αν και γνωρίζει πως είναι παράνομη, τη δεύτερη διαδήλωση του ΚΚΕ ζητάει από τον αστυνομικό να πάει εισαγγελέας στο σημείο. Μάλιστα στη συνέχεια όταν ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο επαναλαμβάνει πως θα πρέπει να διαλυθεί άμεσα η συγκέντρωση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας του απαντά πως αυτό θα γίνει μόνο αν αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που ενεπλάκησαν νωρίτερα στα επεισόδια με την αστυνομία.

Ενταση στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το μεσημέρι της Τρίτης το κέντρο της Αθήνας, με συγκρούσεις μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών, όταν οι δεύτεροι επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση. Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο, με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.  Άγνωστο πως ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές.

Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις.  Όπως εκτιμάται, τα επεισοδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.  Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.  Στη συνέχεια  το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις