Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σταθμοί μετρό – Πολυτεχνείο: Σε ποια σημεία της Αττικής έκλεισαν
ΕΛΛΑΔΑ

Σταθμοί μετρό – Πολυτεχνείο: Σε ποια σημεία της Αττικής έκλεισαν

Σταθμοί μετρό - Πολυτεχνείο: Χθες ανακοινώθηκε το κλείσιμο πέντε σταθμών, ενώ τέσσερις έκλεισαν σήμερα με εντολή της αστυνομίας

Σταθμοί μετρό – Πολυτεχνείο: Ρολά έχουν κατέβει σε εννέα σταθμούς του μετρό, στο πλαίσιο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο των μέτρων, το μεσημέρι της Τετάρτης έκλεισαν μέχρι νεωτέρας οι σταθμοί «Μοναστηράκι», «Βικτώρια», «Αττική» και «Μεταξουργείο». Ήδη από χθες είχε ανακοινωθεί ότι από τις 12:00 το μεσημέρι κλείνουν και οι σταθμοί «Oμόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Eυαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Να σημειώσουμε πως στο κέντρο της Αθήνας επικράτησε ένταση, καθώς σημειώθηκα επεισόδια ανάμεσα σε συγκεντρωμένους και άνδρες της αστυνομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε χρήση δακρυγόνων και χρήση κρότου-λάμψης, ενώ έγιναν και 5 με 6 προσαγωγές.

Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο, με επίκεντρο την οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα. Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις. Όπως εκτιμάται, τα επεισοδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους. Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. Στη συνέχεια το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις