Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Η συγκινητική ανάρτηση γιατρού με ασθενή τη μητέρα του
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Η συγκινητική ανάρτηση γιατρού με ασθενή τη μητέρα του

ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: Η μητέρα του είναι ασθενής, ο γιατρός εκπέμπει SOS για τη ζωή και την πρόληψη.

ΑΧΕΠΑ κορονοϊός: “Φίλες και φίλοι μου διαφυλάξτε ως κόρη οφθαλμού το δώρο που σας δόθηκε αυτό της ζωής, το δικό σας, της οικογένειάς σας και των συνανθρώπων σας. Η ζωή δεν θα σταματήσει και θα βγούμε όλοι πιο δυνατοί και καλύτεροι από αυτή την περιπέτεια”. Κάθε μέρα στο facebook ο Ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής Δημήτρης Γιαννακίδης αναρτά ένα μήνυμα για τον κορονοϊό και την αξία της πρόληψης της υγείας. Αυτή τη φορά μοιράστηκε μια προσωπική ιστορία που συγκλονίζει.

“Μια αληθινή εικόνα ασθενούς με αδυναμία και καταβολή από τη νόσο Covid-19. Είναι η μητέρα μου και δίνει τη δική της μάχη. Προσέχετε και προσευχηθείτε για όλους μας”, έγραψε.

Η ανάρτηση στο facebook
Σοκ στη χώρα

Από το μεσημέρι του Σαββάτου ως χθες το μεσημέρι είχαν καταλήξει 71 άνθρωποι. Αλλοι 25 εχουν πεθάνει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. Χθες, στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν απο εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Χθες το βράδυ οι ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 444, αριθμός που είναι βέβαιον ότι έχει αυξηθεί σημαντικά σήμερα, καθώς οι ασθενείς στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται δραματικα μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες τα μεσάνυχτα 425, έχοντας επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς στις 6 Νοεμβρίου ήταν 204.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις