Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλειστά σχολεία από Δευτέρα 16/11: Νέο “τοπίο” μετά το λουκέτο
ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά σχολεία από Δευτέρα 16/11: Νέο “τοπίο” μετά το λουκέτο

Κλειστά σχολεία από Δευτέρα 16/11: Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για τους γονείς – δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις του πρώτου lockdown του Μαρτίου.

Κλειστά σχολεία από Δευτέρα 16/11: Kλείνουν από αύριο τα δημοτικά σχολεία, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, με απόφαση της κυβέρνησης ως ένα επιπλέον μέτρο για το σπάσιμο της αλυσίδας του κορωνοϊού. Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως και θα είναι υποχρεωτικά όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Την ίδια ώρα ο υπουργός Eσωτερικών τόνιζε ότι λόγω κορωνοϊού θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στη λειτουργία του Δημοσίου, με τουλάχιστον τους μισούς δημόσιους υπάλληλους να εργάζονται με τηλεργασία.

Η συνεχής εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊου σε όλη τη χώρα οδήγησε στην αναστολή λειτουργίας από αύριο και για δύο εβδομάδες των νηπιαγωγείων, των δημοτικών σχολείων και των παιδικών σταθμών. Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία παραμένουν κλειστά, όπως και τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Κλειστοί θα είναι και οι βρεφονηπιακοι σταθμοι ενώ τα σχολεια ειδικης αγωγης θα παραμείνουν ανοιχτά.

Το νέο μέτρο στοχεύει στον περιορισμό της κινητικότητας των ενηλίκων. Αυτό τόνισε, μιλώντας στο Mega και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Αυτό το διάστημα των δύο εβδομάδων θα είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση, η οποία θα αρχίσει από την Τετάρτη.

Θα είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30 λεπτά. Θα πραγματοποιείται από τις 14.00 έως 17.00 για τα δημοτικά και από τις 14.00 έως τις 16.20 για τα νηπιαγωγεία με μικρά διαλείμματα. Σε ό,τι αφορά στην εκπαιδευτική τηλεόραση η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε πως από τις 9.00 το πρωί της Δευτέρας θα προβάλλονται τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές Δημοτικού.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι για τους γονείς – δημοσίους υπαλλήλους θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις του πρώτου lockdown του Μαρτίου. Ένα ειδικό καθεστώς διαμορφώνεται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε σχέση με τις ειδικές άδειες των γονέων λόγω του λουκέτου στα σχολεία. Kομβικό ρόλο στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται παίζει η τηλεργασία, αφού η επέκτασή της μπορεί να διευκολύνει τη φύλαξη των μαθητών. Οι διευκολύνσεις αφορούν γονείς μαθητών έως 15 ετών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις