Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Χριστούγεννα κορονοϊός Ευρώπη: «Μην κάνετε ακόμη σχέδια για Χριστούγεννα»
ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα κορονοϊός Ευρώπη: «Μην κάνετε ακόμη σχέδια για Χριστούγεννα»

Χριστούγεννα κορονοϊός Ευρώπη: Τα φετινά Χριστούγεννα με πανδημία θα είναι σίγουρα διαφορετικά

Χριστούγεννα κορονοϊός Ευρώπη: Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προειδοποιούν τους πολίτες ότι είναι πολύ νωρίς για να προγραμματίσουν ταξίδια για τα Χριστούγεννα, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού, συνεχίζουν να αυξάνονται σε ολόκληρη την ήπειρο. Στη Σουηδία, υπάρχει προειδοποίηση ότι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά την περίοδο των διακοπών. Εν τω μεταξύ, οι ιρλανδικές και οι γαλλικές αρχές δήλωσαν ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σχέδια για ταξίδια. Ενώ μένουν έξι εβδομάδες μέχρι την εορταστική περίοδο, lockdown και άλλα μέτρα ισχύουν σε πολλές χώρες.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος της Σουηδίας Anders Tegnell είπε στους πολίτες να προετοιμάζονται για τη δυνατότητα περιορισμένων ταξιδιών μεταξύ διαφορετικών περιοχών κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, έτσι ώστε οι περιφερειακές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης να μπορούν να αποφύγουν την πίεση. Μια προσωρινή απόφαση πιθανότατα θα ληφθεί σε μία ή δύο εβδομάδες, είπε, προσθέτοντας ότι οι Σουηδοί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν «ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα». Ο Tegnell είπε επίσης ότι «το μεγαλύτερο μέρος» των νέων κρουσμάτων Covid-19 προέρχονταν επί του παρόντος από ιδιωτικά πάρτι. Επιπλέον δήλωσε ότι ελπίζει ότι η απαγόρευση της κατανάλωσης οινοπνεύματος σε παμπ και μπαρ μετά τις 22:00, που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο, δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των ιδιωτικών συγκεντρώσεων. Την Πέμπτη, οι αρχές ανακοίνωσαν 40 νέους θανάτους, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό στη χώρα εδώ και πέντε μήνες.

Αυστηροί περιορισμοί για να ”σωθούν” τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τους περιορισμούς, όσοι είναι στη Γαλλία μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνο για να πάνε στη δουλειά εάν δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι, να αγοράσουν βασικά προϊόντα, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια ή να ασκηθούν για μία ώρα την ημέρα. Όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ είναι κλειστά, αλλά τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά. Ο Castex πρόσθεσε ότι ορισμένα καταστήματα ενδέχεται να ανοίξουν ξανά από την 1η Δεκεμβρίου, ανάλογα με τους αριθμούς των κρουσμάτων. Ωστόσο, είπε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Στην Ιταλία, μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεται σε κατάσταση lockdown, αλλά υπάρχουν αιτήματα για αυστηρότερα μέτρα καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται. Η υπουργός Francesco Boccia είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα μόνο με στενά μέλη της οικογένειας. Η Πορτογαλία έχει επεκτείνει σημαντικά τους περιορισμούς κατά τη νύχτα και από τη Δευτέρα, τα τρία τέταρτα της χώρας θα υπόκεινται σε αυστηρότερους περιορισμούς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις