Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Κυρώσεις στην Τουρκία: Τι σηματοδοτεί η εκλογή Μπάιντεν
ΚΟΣΜΟΣ

Κυρώσεις στην Τουρκία: Τι σηματοδοτεί η εκλογή Μπάιντεν

Κυρώσεις στην Τουρκία: Δεν μπορείς να φανταστείς ότι ένας πρόεδρος Μπάιντεν που γνωρίζει και τόσο καλά την Ανατολική Μεσόγειο θα αφήσει την Τουρκία να παίξει το ρόλο που έχει παίξει τελευταία σε Ανατολική Μεσόγειο, επισήμανε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας

Κυρώσεις στην Τουρκία: Την εκτίμηση ότι η εκλογή του Τζο Μπάιντεν στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτιειών Αμερικής θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο και θα αποδυναμώσει την Άγκυρα εξέφρασε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ελληνοαμερικανικού Συμβουλίου Ηγεσίας (HALC) μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Ευγενίδη. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 ή ενδεχομένως ένα μεγάλο πρόστιμο για το σκάνδαλο με την τουρκική τράπεζα Χάλκμπανκ.

«Πρώτα από όλα πρέπει να δούμε και αν θα ξεκαθαρίσει και το θέμα της γερουσίας γιατί αν δεν υπάρχουν 200 πρώτα θα αλλάξουν πολλά πράγματα αν κερδίσουν οι Δημοκρατικοί στη γερουσία θα είναι και πρόεδρος της επιτροπής ο κ Μενέντεζ πού είναι ο πιο τρομερός Φιλέλληνας στην ιστορία της αμερικανικής πολιτικής. Θα είναι σίγουρο ό,τι και να γίνει στη γερουσία ότι θα δώσει ένα έντονο μήνυμα ο Τζο Μπάιντεν ότι η Αμερική ξανά θα παίξει το ρόλο της στον κόσμο ή τον ρόλο που έχουμε συνηθίσει» .

Τι είπε για τις κυρώσεις για τους S-400

«Αν περάσει η τροπολογία τους πρώτους δύο μήνες θα αναγκαστεί να βάλει κάποιος κυρώσεις. Το άλλο είναι ότι ο Μπάιντεν σίγουρα δε θα ασκήσει πίεση στους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης που είχαν την υπόθεση Χάλκμπανκ. Αν προχωρήσει αυτό θα είναι το ίδιο σαν κυρώσεις γιατί το πρόστιμο που μπορεί να φάει, θα είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της Αμερικής για τέτοια τράπεζα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις