Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πορεία για το Πολυτεχνείο 2020: Τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πορεία για το Πολυτεχνείο 2020: Τηλεφώνημα Χρυσοχοΐδη σε Βαρουφάκη

Πορεία για το Πολυτεχνείο 2020: Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 στον πρωινό καφέ στην Μαυροματαίων είχαν ήδη καταλήξει στην απόφαση ότι οι αρχικές βλέψεις για πορεία 60-70 ατόμων θα ματαιωθούν.

Πορεία για το Πολυτεχνείο 2020: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιάνη Βαρουφάκη του ΜέΡΑ25 είχε σήμερα λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την πορεία του Πολυτεχνείου. Ο κ. Χρυσοχοΐδης μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του γραμματέα του ΜέΡΑ25 από τη Βουλή, ό,τι το κόμμα του θα δώσει το «παρών» στην πορεία του Πολυτεχνείου τηλεφώνησε στον κ. Βαρουφάκη προκειμένου να τον ενημερώσει ότι το Πολυτεχνείο θα είναι κλειστό όλη την ημέρα και πως, αν ολιγομελής αντιπροσωπεία του κόμματος θελήσει να κάνει κατάθεση στεφάνου, θα υπάρξει η δυνατότητα εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος το μεσημέρι της Τρίτης, μετά από συνεννόηση με τις αστυνομικές Αρχές..

Τα στελέχη του ΜέΡΑ25 στον πρωινό καφέ στην Μαυροματαίων είχαν ήδη καταλήξει στην απόφαση ότι οι αρχικές βλέψεις για πορεία 60-70 ατόμων θα ματαιωθούν. Ωστόσο, όπως ενημέρωσε τον κ. Χρυσοχοΐδη ο κ. Βαρουφάκης, αποφασίστηκε η πορεία να γίνει από 9μελή αντιπροσωπία τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Την αντιπροσωπεία θα αποτελούν οι 7 βουλευτές Νομού Αττικής του ΜέΡΑ25, ο Συντονιστής της ΚΕ, και ένας εκπρόσωπος της Νεολαίας.

Ωστόσο, και σ’ αυτήν την περίπτωση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν κάθετος, υποστηρίζοντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο αφού οι αστυνομικές Αρχές δεν θα κλείσουν την κυκλοφορία. Τότε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε πως σ’ αυτή την περίπτωση η αντιπροσωπεία του κόμματος θα πορευτεί στο πεζοδρόμιο, με αποστάσεις, και θα τερματίσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Θα γίνουν συλλήψεις

Σε εκείνο το σημείο ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι τόσο ο εισαγγελέας, όσο και η αστυνομία θα βρίσκονται στο σημείο προκειμένου να συλλάβουν όποιον καταστρατηγήσει την απαγόρευση, ακόμα δηλαδή και τους ίδιους του βουλευτές.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ΜέΡΑ25 την 17η Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει πορεία για το Πολυτεχνείο, αφού ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε πως με το τηλεφώνημα του κ. Χρυσοχοΐδη «επιβεβαιώθηκε για τη σημασία που έχει η πορεία των 9 του ΜέΡΑ 25, ενώ ευχαρίστησε τον υπουργό «για την τηλεφωνική προαναγγελία σύλληψης βουλευτών που ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος».

Συγκέντρωση και πορεία στα Εξάρχεια για την εκκένωση του Πολυτεχνείου

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εξαρχείων και στους γύρω δρόμους, μετά την  εκκένωση του Πολυτεχνείου από την αστυνομία το μεσημέρι

Κατά τη συγκέντρωση παρατηρήθηκαν εικόνες συγχρωτισμού, ενώ έγιναν τουλάχιστον 10 προσαγωγές και επιβλήθηκαν πρόστιμα.Υπήρχαν, δε, πολλοί συγκεντρωμένοι που δεν φορούσαν μάσκες. Επεισόδια δεν σημειώθηκαν, ωστόσο διαδηλωτές άναψαν φωτιά που δεν πήρε διαστάσεις.

Και πρόστιμο

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου του Μετσοβίου και προσήγαγαν 38 άτομα που είχαν μπει από νωρίς το πρωί στο Πολυτεχνείου με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου.

Ταυτόχρονα έγινε επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου έγιναν άλλες 24 προσαγωγές. Στις 15:30 η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και όλοι οι προσαχθέντες οδηγούνται στα γραφεία της Κρατικής Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλους τους προσαχθέντες θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο για την παραβίαση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, ενώ οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν σε ταυτοποιήσεις των ατόμων που συγκεντρώθηκαν τόσο στου Ζωγράφου όσο και στο ΕΜΠ της Πατησίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις