Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνειούπολη επεισόδια: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν συλλήψεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνειούπολη επεισόδια: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν συλλήψεις

Πολυτεχνειούπολη επεισόδια: Τα ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του κτιρίου - Στη ΓΑΔΑ οδηγούνται οι 38 προσαχθέντες από την Πατησίων και οι 24 από του Ζωγράφου

Πολυτεχνειούπολη επεισόδια: Έφοδος πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα από την Ελληνική Αστυνομία στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, όπου άτομα είχαν κάνει πριν από μερικές ημέρες κατάληψη. Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συλλάβει συνολικά 24 άτομα και συγκεκριμένα 23 άνδρες και μία γυναίκα. Είναι η δεύτερη επιχείρηση μέσα σε λίγη ώρα, μετά την επιχείρηση στο Πολυτεχνείο και μάλιστα τα άτομα που στην πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης επιχείρησαν να διαφύγουν μόλις είδαν τους αστυνομικούς, χωρίς, όμως αποτέλεσμα.

Εκκενώθηκε νωρίτερα το Πολυτεχνείο

Εν τω μεταξύ, επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Πολυτεχνείο για την απομάκρυνση δεκάδων ατόμων. Δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στον περίβολο του ιστορικού κτιρίου του Μετσοβίου και προσήγαγαν άτομα που είχαν μπει από νωρίς σήμερα το πρωί στο Πολυτεχνείου με στόχο να μείνουν εκεί, ενόψει της επετείου. Αστυνομικοί έκοψαν τα λουκέτα από την είσοδο στην οδό Στουρνάρη και δυνάμεις των ΜΑΤ περικύκλωσαν περίπου 40-50 αντιεξουσιαστές που είχαν μπει μέσα στο ίδρυμα. Στον χώρο έχουν εισβάλει από την Παρασκευή περίπου 40 άτομα. Έως τώρα έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές ατόμων τα οποία πρόκειται να οδηγηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σημειώνεται ότι στα σχέδια της ΕΛΑΣ ήταν να αποκλειστεί ο χώρος του Πολυτεχνείου από χτες το βράδυ, ενώ σε χτεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε να αναπτυχθούν περίπου 5.000 αστυνομικοί σε όλη την Αττική, να εμποδιστούν οι συγκεντρώσεις. Επίσης, θα επιτηρούνται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, θα είναι παντού περιπολίες, ενώ θα υπάρξει συγκεκριμένο πρωτόκολλο για την κατάθεση στεφάνων με την τήρηση κανόνων για την προστασία από τον κορονοϊό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις