Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πολυτεχνείο τώρα: Ομάδα νεαρών στο προαύλιο – Στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο τώρα: Ομάδα νεαρών στο προαύλιο – Στο σημείο διμοιρίες των ΜΑΤ

Πολυτεχνείο τώρα: Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αποφασιστεί αν τα ΜΑΤ θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες -όπως η εκκένωση του Πολυτεχνείου.

Πολυτεχνείο τώρα: Τεταμένο είναι το κλίμα την τελευταία ώρα γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο οποίο από το βράδυ της Πέμπτης εισχώρησε ομάδα νεαρών -πιθανότατα αντιεξουσιαστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται μια ομάδα λίγων δεκάδων ατόμων που βρίσκονται στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Στην περιοχή έχει σπεύσει ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, που έχει αποκλείσει τις δυο εισόδους.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκειμένου να αποφασιστεί αν τα ΜΑΤ θα προβούν σε περαιτέρω ενέργειες -όπως η εκκένωση του Πολυτεχνείου.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για το ζήτημα ξέσπασε μεγάλη αντιπαράθεση και στη Βουλή, όπου κάποια κόμματα δήλωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν πορεία τη 17η Νοεμβρίου.

Δεν θα επιτραπεί καμία συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr η ΕΛ.ΑΣ. είναι έτοιμη να «σπάσει» κάθε είδους συγκεντρώσεις που οργανώνουν αριστεριστές και αναρχικές οργανώσεις, οι οποίες κάνουν καλέσματα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Από χθες το βράδυ έχουν συγκεντρωθεί μέσα στο προαύλιο χώρο χώρο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, 40 άτομα που υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο χώρο κάνοντας συνελεύσεις. Ωστόσο, το σχέδιο προέβλεπε να κλείσει από χθες το βράδυ το πανεπιστημιακό ίδρυμα και να παραδοθεί για φύλαξη στην αστυνομία.

Ισχυρές, πάντως, αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ βρίσκονται περιμετρικά του Πολυτεχνείου ενώ σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καλεί σε ευρεία σύσκεψη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για να δώσει τις τελικές εντολές, ώστε οι επόμενες κινήσεις των Αρχών να γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα.

Ήδη, χθες, στη γενική αστυνομική διεύθυνση έγινε ευρεία σύσκεψη των προϊστάμενων νευραλγικών υπηρεσιών και δημιουργήθηκε ένας πρώτος επιχειρησιακός «χάρτης» που προβλέπει την ανάπτυξη περίπου 5.000 αστυνομικών στην Αττική ενώ έγινε σαφές ότι δεν πρέπει να επιτραπεί συγκέντρωση ατόμων σε κανένα σημείο. Επίσης, καθορίστηκε η διαδικασία μέσα από την οποία θα μπορούν απρόσκοπτα ολιγομελείς αντιπροσωπίες των κομμάτων να καταθέτουν στεφάνι στο Πολυτεχνείο –υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πάντως δυνάμεις θα αναπτυχθούν κανονικά γύρω από την αμερικανική πρεσβεία ενώ περιπολίες θα υπάρχουν στα Εξάρχεια και γύρω από το Μουσείο για να δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων σε περίπτωση συγκέντρωσης ατόμων. Το πιθανότερο, επίσης, είναι να βγει και διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι για λόγους δημόσιας υγείας απαγορεύονται συναθροίσεις και πορείες για την συγκεκριμένη ημέρα.

Εν το μεταξύ, από αύριο όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα είναι σε επιτήρηση από την αστυνομία και κυρίως η ΑΣΟΕΕ -μετά, μάλιστα, και τα τελευταία γεγονότα με τον πρύτανη, υπό το φόβο και το ενδεχόμενο να μετατραπούν σε σημεία επεισοδίων και έντασης.

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Κουτσούμπα για το Πολυτεχνείο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις