Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελλάδα 2021 – Γιάννα Αγγελοπούλου: Τηλεδιάσκεψη με Πάιατ
ΕΛΛΑΔΑ

Ελλάδα 2021 – Γιάννα Αγγελοπούλου: Τηλεδιάσκεψη με Πάιατ

Ελλάδα 2021 - Γιάννα Αγγελοπούλου: Η πρόεδρος παρουσίασε το έργο της Επιτροπής καθώς και το Νομισματικό της Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη

Ελλάδα 2021 – Γιάννα Αγγελοπούλου: Τηλεδιάσκεψη με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, είχε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων που πραγματοποιεί η Επιτροπή με εκπροσώπους ξένων χωρών. Η πρόεδρος παρουσίασε το έργο της Επιτροπής καθώς και το Νομισματικό της Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την Πέμπτη (12/11). Αναφέρθηκε, επίσης, στις πολυάριθμες προτάσεις για την επέτειο που προέρχονται από τις ΗΠΑ και ζήτησε από τον κ. Πάιατ να εντάξει τις δράσεις της πρεσβείας του στο Εθνικό Ημερολόγιο Δράσεων.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε σε δράσεις που προτίθεται να κάνει η αμερικανική πρεσβεία, ενώ και τα δύο μέρη συμφώνησαν στην ύπαρξη καλής βάσης συνεργασίας, λόγω των πολύ καλών σχέσεων των δύο χωρών, και στην ύπαρξη συνεργιών που πρέπει να αναδειχθούν. Τόσο η πρόεδρος όσο και ο κ. Πάιατ αναφέρθηκαν, επίσης, στην πολύ δραστήρια ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ, ενώ και οι δύο συμφώνησαν να συνεχιστεί η επικοινωνία και η ανταλλαγή ιδεών και προγραμμάτων για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και των δυο πλευρών.

Tο Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» υλοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών και με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας της Ελλάδας, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής. Περιλαμβάνει την έκδοση 14 νομισμάτων σπάνιας συλλεκτικής αξίας, στα οποία οι διεθνώς βραβευμένοι χαράκτες του Ελληνικού Νομισματοκοπείου αποτύπωσαν, με τη μοναδική τους τεχνική, εμβληματικές στιγμές της ιστορίας της σύγχρονης Ελλάδας, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση.

Το Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» περιλαμβάνει μια μοναδική τρίπτυχη συλλογή 14 συλλεκτικών νομισμάτων.

Ειδικότερα περιλαμβάνει:

– Δύο δι-μεταλλικά νομίσματα, τα οποία απεικονίζουν τα δύο πρώτα νομίσματα του Ελληνικού Κράτους:

– Τον Φοίνικα του 1828.

– Και την πρώτη δραχμή του 1833.

– Οκτώ αργυρά νομίσματα, με τις επεκτάσεις της ελληνικής επικράτειας:

– Το πρώτο ελληνικό κράτος, με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

– Τα Επτάνησα, με τον Ιωάννη Καποδίστρια.

– Η Θεσσαλία και η Άρτα, με τον Ρήγα Φεραίο-Βελεστινλή.

– Η Ήπειρος, με τον Αθανάσιο Τσακάλωφ.

– Η Μακεδονία, με τον Παύλο Μελά.

– Η Κρήτη, με τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

– Η Θράκη, με τον Γεώργιο Βιζυηνό.

– Τα Δωδεκάνησα, με την κυρά της Ρω.

– Και τέσσερα χρυσά νομίσματα, με την εξέλιξη της ελληνικής σημαίας:

– Η σημαία της Φιλικής Εταιρείας.

– Η ελληνική σημαία του 1821.

– Η ελληνική σημαία του 1822.

– Η σύγχρονη ελληνική σημαία.

Τα 14 αυτά νομίσματα θα κυκλοφορήσουν σε περιορισμένο αριθμό, ενώ τα καλούπια τους θα καταστραφούν μετά την παραγωγή τους, προσδίδοντάς τους σπάνια συλλεκτική αξία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις