Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παραλία Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης
ΕΛΛΑΔΑ

Παραλία Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης

Παραλία Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης της Νέας Παραλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού

Παραλία Θεσσαλονίκης κορονοϊός: Επιχείρηση καθαρισμού και απολύμανσης της Νέας Παραλίας πραγματοποιήθηκε σήμερα από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού. Η επιχείρηση ξεκίνησε το μεσημέρι από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, όπου υπάλληλοι του δήμου, φορώντας ειδικές στολές καθάρισαν το παραλιακό μέτωπο, ενώ παράλληλα οχήματα της υπηρεσίας έπλυναν το πλακόστρωτο.

«Είναι μια σχολαστική καθαριότητα με απολυμαντικά υλικά. Θα πραγματοποιούμε ανάλογες δράσεις σε σημεία όπου συναθροίζεται ο κόσμος, στην παραλία, στο Λευκό Πύργο, στις στάσεις, σε παγκάκια, στις γειτονιές», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκος Ζεϊμπέκης, στο πλαίσιο του καθαρισμού.

Ξεφεύγει η κατάσταση

Ξεφεύγει η κατάσταση με τη διαχείριση του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, αφού τα κρούσματα ολοένα και αυξάνονται, ενώ τα νοσοκομεία της πόλης βρίσκονται ήδη στα όρια τους. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, ο οποίος μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 τόνισε ότι «σε κάθε οικογένεια της πόλης υπάρχει και ένας ασθενής».

«Βρισκόμαστε στο προτελευταίο στάδιο των περιοριστικών μέτρων με την ελπίδα να αποδώσουν» ανέφερε ο κ. Ζέρβας και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα ξέφυγαν», αποδίδοντας την κατάσταση που επικρατεί στο ότι υπήρξε μια χαλάρωση και ένας εφησυχασμός. Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είναι ώρα να γίνει απόδοση ευθυνών. «Πρέπει να αποδώσουν τα μέτρα», σχολίασε ενώ εμμέσως πρότεινε και το πρότυπο του Ισραήλ, που εφάρμοσε ένα αυστηρό lockdown για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα. Ο κόσμος έχει εμφανίσει μια κόπωση από τον Μάρτιο, αλλά όπως είπε πειθαρχεί στα νέα μέτρα.

Ουρές για rapid test στο Ιπποκράτειο

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εφημερεύει σήμερα (επικουρικά και το «Διαβαλκανικό Νοσοκομείο») πολίτες σχηματίζουν ουρές στον προαύλιο χώρο. Οι ουρές έχουν σχηματιστεί λόγω των rapid-test που πραγματοποιούν κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε ασυμπτωματικούς πολίτες. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τα «οξυμένα προβλήματα» των ειδικευομένων και εξειδικευόμενων γιατρών, για την υποστελέχωση των νοσοκομείων, τονίζοντας πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας «καταρρέει».

Νωρίτερα η πρόεδρος Ένωσης Ιατρών νοσοκομείων Θεσσαλονίκης τόνισε πως στα νοσοκομεία παρατηρούνται ελλείψεις ειδικευομένων σε ορισμένα τμήματα, ενώ και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών ΑΧΕΠΑ κατήγγειλε ότι «όλες οι περιβόητες εξαγγελίες για προσλήψεις δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις