Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σίσι – Μητσοτάκης: Live οι δηλώσεις στο Μαξίμου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σίσι – Μητσοτάκης: Live οι δηλώσεις στο Μαξίμου

Σίσι - Μητσοτάκης: Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο μετά την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Αλ Σίσι.

Σίσι – Μητσοτάκης: Την πρώτη του επίσκεψη μετά την συμφωνία για την ανακήρυξη ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου πραγματοποιεί στην χώρα μας ο πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Στο επίκεντρο των συζητήσεων κυριάρχησαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο μετά την συνεχιζόμενη Τουρκική προκλητικότητα. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:30 το πρωί συναντήθηκε στο προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό.

Κατά τη συνάντησή της στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε: “Ορόσημο αποτελεί για τις σχέσεις των χωρών μας, καθώς και για την ευρύτερη περιοχή, η υπογραφή την 6η Αυγούστου και η θέση σε ισχύ της συμφωνίας μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ”. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα και εκείνη προσωπικά, το γεγονός ότι υποδεχόμαστε σήμερα τον ηγέτη μιας μεγάλης, φίλης χώρας, πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή μας και πραγματικής ηγέτιδας δύναμης του μουσουλμανικού και αραβικού κόσμου.

Δείτε live τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Abdel Fattah El-Sisi, μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου:

Δείτε ακόμη
ΑΟΖ, τουρκική επιθετικότητα και τρομοκρατία, στο επίκεντρο της συνάντησης Σίσι -ΠτΔ
Νέα τουρκική πρόκληση – NAVTEX για το Oruc Reis μέχρι τις 23 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις