Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

07

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσσαλονίκη – Black Friday: Τι ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη – Black Friday: Τι ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Θεσσαλονίκη - Black Friday: Τη μεταφορά της «Black Friday» την πρώτη Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και όχι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, διαδικτυακά, ζήτησαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση

Θεσσαλονίκη – Black Friday: Τη μεταφορά της «Black Friday» την πρώτη Παρασκευή που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα και όχι την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, διαδικτυακά, ζήτησαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση. Αυτό ανέφερε, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης. «Εγώ θεωρώ ότι αυτός ο θεσμός έχει τελειώσει για τη Ελλάδα και θα πρέπει να καταργηθεί», επισήμανε και πρόσθεσε πως «προκειμένου να υπάρξει ισορροπία, πρέπει να αναφέρουμε ότι θα πρέπει να γίνει την πρώτη Παρασκευή που θα ανοίξουμε όλοι τα καταστήματά μας και όχι διαδικτυακά την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, «η Βlack Friday στη χώρα μας δεν λειτουργεί σωστά, όπως στο εξωτερικό. Εδώ, κατάφεραν οι μεγάλες πολυεθνικές να την εκφυλίσουν τελείως. Άλλωστε, όπως θυμάστε, την πρώτη χρονιά μέχρι και τα παιδιά δεν πήγαν σχολείο και σχημάτιζαν ουρές έξω από τα καταστήματα, πλέον όμως δεν έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Δεν μπορείς να κάνεις μείωση 10% και να το ονομάζεις Black Friday».

Τι είπε για την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ

Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση πώλησης συγκεκριμένων προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, που ισχύει από σήμερα, ανέφερε πως «όταν υποχρεώνεις κάποιον να κλείσει με κυβερνητική απόφαση, δεν μπορεί κάποιος άλλος να πουλάει τα ίδια προϊόντα» και συνέστησε υπομονή στον κόσμο ώστε να τα αγοράσει 25 ημέρες αργότερα «κι έτσι δεν θα λειτουργήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός».

Σχετικά με τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου από τον ΕΣΘ, ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι «ήμασταν έτοιμοι να την παραδώσουμε μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, αλλά τελικά μας πρόλαβε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και λόγω της απαγόρευσης θα δοθεί μάλλον τον άλλο μήνα». Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα για τα Χριστούγεννα, απάντησε: «Ελπίζω να πάνε όλα καλά, να προφυλαχθούμε όλοι και να καταφέρουμε να μειώσουμε τη διάδοση του ιού και εύχομαι να γίνουν αυτά που λέει η κυβέρνηση και να μην πάμε σε νέα απαγόρευση και βρεθούμε σε νέες εκπλήξεις και τα Χριστούγεννα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις