Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Lockdown Ελλάδα – Δεκέμβριος: “Η καραντίνα μπορεί να παραταθεί”
ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown Ελλάδα – Δεκέμβριος: “Η καραντίνα μπορεί να παραταθεί”

Lockdown Ελλάδα - Δεκέμβριος: Το lockdown μπορεί να παραταθεί και να ισχύσει και μέσα στο Δεκέμβριο αν δεν τηρούμε τα μέτρα για τον κορονοϊό τόνισε ο Μάριος Λαζανάς

Lockdown Ελλάδα – Δεκέμβριος: “Το lockdown μπορεί να συνεχιστεί και μέσα στο Δεκέμβριο αν δεν τηρούνται τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού” τόνισε σε συνέντευξή του ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος και μέλος των Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Μάριος Λαζανάς. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Λαζανάς εξέφρασε την ανησυχία του για την τήρηση των μέτρων από τους πολίτες καθώς όπως επισήμανε “δεν είμαστε πειθαρχημένοι” ενώ έκανε γνωστό πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλα περιοριστικά μέτρα, απόφαση που θα κριθεί από το κατά πόσο θα κριθούν επιτυχή τα ήδη ισχύοντα. “Φοβάμαι ότι δεν θα αποδώσουν τα μέτρα γιατί δεν είμαστε πειθαρχημένοι” δήλωσε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, κάνοντας γνωστό πως η αποτίμηση των μέτρων που πάρθηκαν τώρα θα γίνει στις αρχές Δεκεμβρίου.

Παράλληλα ο κ. Λαζανάς ξεκαθάρισε ότι “τουλάχιστον μέχρι το τέλος της άνοιξης θα είμαστε πολύ πιεσμένοι” τονίζοντας πως “για να επιβιώσουμε πρέπει να μείνουμε σπίτια μας”. Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στην πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, δίνοντας σαν παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη.

“Να φτιάξουμε ένα σταθερό κύκλο επαφών”

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος στη συνέντευξή του έθιξε και το ζήτημα των απεριόριστων κοινωνικών επαφών δίνοντας και ένα σχετικό παράδειγμα προς αποφυγή για τον περιορισμό της διασποράς. “Πρέπει να περιορίσουμε τις συναθροίσεις μας και τις ανεξέλεγκτες κοινωνικές επαφές. Θα πρέπει να φτιάξουμε ο καθένας ξεχωριστά ένα μικρό και σταθερό κύκλο επαφών για να ξέρουμε με ποιους ερχόμαστε σε επαφή”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς, δίνοντας το στίγμα για το πως πρέπει να διαχειριστούμε τις κοινωνικές συναναστροφές εν μέσω πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις