Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

30

Μαΐου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 15χρονη Αγία Βαρβάρα: Ανατριχιαστικά στοιχεία, τι είπαν οι ανήλικοι στις Αρχές
ΕΛΛΑΔΑ

15χρονη Αγία Βαρβάρα: Ανατριχιαστικά στοιχεία, τι είπαν οι ανήλικοι στις Αρχές

15χρονη Αγία Βαρβάρα: Ανατριχιαστικές οι φράσεις που είπαν οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι για το φονικό στην Αγία Βαρβάρα.

15χρονη Αγία Βαρβάρα: “Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα” είπε αφοπλιστικά στον εισαγγελικό λειτουργό, η 15χρονη, για τις στιγμές που οι συνεργοί της σκότωναν την μητέρα της και εκείνη άκουγε τις κραυγές της. “… ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια” ξεστόμισε ο 17χρονος από τη Ρουμανία, περιγράφοντας τις κινήσεις “παρότρυνσης” για να συνεχίσουν το δολοφονικό τους έργο.  Την ίδια ώρα ο 16χρονος Έλληνας, αρνείται ότι σκότωσε την 50χρονη και… απλά συμμετείχε στην προσπάθεια απόκρυψης του πτώματος και φέρεται να είπε σχετικά: “σκεφτήκαμε να κάψουμε το πτώμα της ή να κάψουμε το σπίτι”.

Τα παραπάνω αποτελούν μερικές από τις ανατριχιαστικές φράσεις που είπαν οι τρεις ανήλικοι κατηγορούμενοι σε δικαστικούς λειτουργούς και αστυνομικούς μετά την σύλληψή τους. Από τις αναφορές τους προκύπτει επίσης, πως οι προστριβές το τελευταίο χρονικό διάστημα πέρα από τις κρίσεις και επικρίσεις της σχέσης της και του τρόπου ζωής της, αφορούσαν και οικονομικά ζητήματα καθώς η 15χρονη και ο 17χρονος σύντροφός της, ζητούσαν επίμονα μέρος των χρημάτων, περίπου 10.000 ευρώ, που είχε η 50χρονη γυναίκα, από την πώληση του αυτοκινήτου του άνδρας της που είχε πεθάνει πριν από ένα χρόνο.

Στο μεταξύ τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν στην κατοχή τους βίντεο από κάμερα ασφαλείας που αποτυπώνει την προσέγγιση του 16χρονου Έλληνα στο σπίτι της άτυχης γυναίκας, πριν την δολοφονία της, και την φυγή και των τριών, κάποιες ώρες μετά την διάπραξή της αφού πρώτα “κοιμήθηκαν”…

“… με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ”

Η 15χρονη κοπέλα αμέσως μετά την σύλληψή τους στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, φέρεται να περιέγραψε σε αστυνομικούς και στον Εισαγγελέα, τι συνέβη το διάστημα πριν από την δολοφονία και την ώρα της διάπραξης. “Λίγες μέρες πριν γίνει το κακό, δύο ή τρεις νομίζω, είχαμε μαλώσει πάλι πολύ έντονα με την μαμά μου. Πάλι για χρήματα. Εκείνο το βράδυ που ήταν και ο Δ…….. στο σπίτι, η μάνα μου με είχε χτυπήσει, με έβρισε και με πέταξε στον καναπέ. Όταν τελείωσε όλο αυτό, αποφασίσαμε με τον Δ…… ότι κάτι έπρεπε να κάνουμε. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να την σκοτώσουμε” περιέγραψε το τελευταίο περιστατικό που προκάλεσε την απόφαση για την εξόντωση της μητέρα της.

Στη συνέχεια περιγράφει τις στιγμές της δολοφονίας της μητέρας της ως εξής: “Όταν ο Δ……… και ο Γ…… μπήκαν στο σπίτι, πήγαν κατευθείαν στο δωμάτιο της μαμάς μου. Εγώ επειδή ήξερα τι θα γίνει, έκατσα στο κρεβάτι μου και έτρεμα. Λίγο αργότερο άκουσα την μαμά μου να ουρλιάζει και για 2 λεπτά περίπου ακουγόταν φασαρία. Μετά από λίγο δεν ακουγόταν φασαρία και ο Δ………. με τον Γ……… ήρθαν στο δωμάτιό μου. Μου είπαν ότι τελείωσαν όλα. Κατάλαβα ότι η μαμά μου πέθανε. Εγώ δεν είδα τι έγινε μέσα στο δωμάτιο, ούτε ήθελα να πάω εκεί που ήταν το πτώμα”.

“… τον έσπρωξα πάλι πίσω”

Ο 17χρονος από την Ρουμανία, σύντροφος της 15χρονης, περιέγραψε πως “ώθησε” τον 16χρονο να σκοτώσουν την άτυχη γυναίκα όταν εκείνος φοβήθηκε την στιγμή που ξύπνησε. “… ξύπνησε και πήγε να φωνάξει βοήθεια. Τότε ο Γ…… φοβήθηκε και πήγε να φύγει, όμως εγώ τον σταμάτησα και τον έσπρωξα πάλι πίσω…”, “Μαζί του πήγα και εγώ για να τον βοηθήσω. Ανέβηκα πάνω στο κρεβάτι και πίεζα τη Σωτήρια να μην κουνιέται με ένα μαξιλάρι”.

Νωρίτερα και εκείνος έχει αναφερθεί στα αίτια που είχαν προκαλέσει την αφορμή να οδηγηθούν στην απόφαση να την σκοτώσουν: “Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Για να καταλάβετε η Δ….. φοβόταν να μείνει μόνη της με τη μητέρα της. Καταλάβαμε με την Δ….. πως η μητέρα της έπρεπε να φύγει από τη μέση. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν να τη σκοτώσουμε και μετά να εξαφανίσουμε το πτώμα της και να πούμε στον κόσμο ότι έφυγε”.

Η παράδοση του 16χρονου

Ο 16χρονος μετά τις Σέρρες όπου είχε διαφύγει με το ζευγάρι, με πρόθεση να διαφύγουν στη Ρουμανία, μέσω Βουλγαρίας, όταν συνελήφθησαν, κάλεσε την μητέρα του προκειμένου να τον πάρει και να επιστρέψει στο Λουτράκι, όπου διαμένει. Όταν έφθασαν αποφάσισε να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο ανήλικος κατηγορούμενος φαίνεται να είπε πως μετά το έγκλημα σκέφτηκαν να κάψουν το πτώμα της 50χρονης ή να βάλουν φωτιά στο σπίτι αλλά διαφώνησαν και το απέρριψαν ως ιδέα.

Στο πλαίσιο της υπερασπιστικής γραμμής που φαίνεται να ακολουθήσει, ισχυρίζεται ότι δεν συμμετείχε στη δολοφονία αλλά πήγε μετά, όταν του τηλεφώνησε ο φίλος του, για να βοηθήσει στην απόκρυψη του πτώματος. Σημειώνεται ότι οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν τοποθετήσει την 50χρονη, αφού είχαν δέσει χειροπόδαρα, μέσα σε ένα σεντόνι, προκειμένου να την μεταφέρουν με σκοπό την εξαφάνιση της σορού, κάτι που τελικά δεν έκαναν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις