Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βομβιστές ΑΤΜ Χανιά: Τους έπιασαν στα πράσα
ΕΛΛΑΔΑ

Βομβιστές ΑΤΜ Χανιά: Τους έπιασαν στα πράσα

Βομβιστές ΑΤΜ Χανιά: Πριν πατήσουν το κουμπί για την ανατίναξη, με αστραπιαία επέμβαση των πάνοπλων αστυνομικών, βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια αντί για τις κασετίνες που σχεδίαζαν να αρπάξουν.

Βομβιστές ΑΤΜ Χανιά: Ηταν έτοιμοι για μία ακόμη ανατίναξη Α.Τ.Μ. Είχαν συνδέσει τα καλώδια παροχέτευσης αερίου και ετοιμάζονταν για την τελική πυροδότηση. Ωστόσο, εκείνο που δεν γνώριζαν ήταν ότι κοντά τους βρίσκονταν αθέατοι αρκετοί αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Ομάδας ης Κρήτης που είχαν μπει στα ίχνη τους.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πριν πατήσουν το κουμπί για την ανατίναξη, με αστραπιαία επέμβαση των πάνοπλων αστυνομικών, βρέθηκαν με χειροπέδες στα χέρια αντί για τις κασετίνες που σχεδίαζαν να αρπάξουν. Οι τρεις, που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, σε περιοχή των Χανίων,  θεωρούνται οι δράστες τουλάχιστον δέκα ανατινάξεων Μηχανημάτων Αυτόματης Ανάληψης Τραπεζών, που είχαν αναστατώσει με τη δράση τους την Κρήτη.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και έκρηξη. Η αποδόμηση της σπείρας,  αναφέρει η Αστυνομία, είναι αποτέλεσμα  έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων, που είχαν συλλεχθεί με μεθοδικότητα από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Την υπόθεση είχε αναλάβει το  Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, με τη συνεργασία και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης (λόγω υποθέσεως στην περιοχή του Ρεθύμνου).

Διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, από τον Δεκέμβριο του 2018, έως και τώρα,  είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με συνεχή δράση, σκοπός της οποίας ήταν αφαίρεση χρημάτων από Α.Τ.Μ. τραπεζών, με σκοπό την απόκτηση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθησαν, προσθέτει η Αστυνομία,  οι τρεις ημεδαποί, κατά το χρόνο που επιχείρησαν ανεπιτυχώς με τη μέθοδο Plofkraak να προκαλέσουν έκρηξη σε ΑΤΜ σε περιοχή των Χανίων, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα από το εσωτερικό του.

Με κουκούλες και γάντια

«Πιο αναλυτικά», προσθέτει η Αστυνομία «τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κατά τη διάρκεια της παράνομης και εξακολουθητικής δράσης τους, χρησιμοποιούσαν κουκούλες τύπου full face, όπως επίσης γάντια και παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, προκειμένου να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, ενώ είχαν προβεί στην αφαίρεση τριών αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την μετάβαση και διαφυγή τους, από τους «υποψήφιους» στόχους τους».

Έτσι, όπως προέκυψε, οι δράστες, είχαν προβεί στη διάπραξη,

Δύο κλοπών και 8 απόπειρων κλοπών από Α.Τ.Μ. τραπεζών

Σε Χανιά και Ρέθυμνο

Επτά απόπειρες κλοπής σε περιοχές των Χανίων, μία απόπειρα σε περιοχή του Ρεθύμνου και 2 κλοπές σε περιοχές των Χανίων. Η «λεία» που αποκόμισαν τα μέλη της σπείρας, φθάνει  στις 132.420 ευρώ. Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κουκούλες τύπου full face, μέσα για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων (μπουκάλα αερίου με λάστιχο διοχέτευσης, καλώδιο κ.α.)κλεμμένες πινακίδες οχήματος,  3 γεμιστήρες πιστολιού,  μαχαίρι, αθύρματα με φυτίλι και κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ο συλληφθέντες. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγούνται  στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις