Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πάσχα 2021 λοκντάουν: Η… ασύλληπτη δήλωση Παγώνη
ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα 2021 λοκντάουν: Η… ασύλληπτη δήλωση Παγώνη

Πάσχα 2021 λοκντάουν: "Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα για τον κορονοϊό, φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους", δήλωσε η κ. Παγώνη.

Πάσχα 2021 λοκντάουν: Για τα νέα μέτρα εν μέσω lockdown μίλησε σήμερα η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη. Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα φυσικά θα χρειαστεί παράτασή τους δήλωσε τον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, εκφράζοντας αμφιβολίες αν θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα κανονικά. «Θα ξεπεράσουμε τα 3.000 και κρούσματα, μετά κάνα δυο μέρες περίπου θα έχουμε ευθεία και μετά θα υπάρξει μείωση. Γι αυτό πήραμε τα νέα μέτρα γιατί το σύστημα δεν μπορούσε να αντέξει. Χρειάζονται 300 με 500 κρούσματα την ημέρα για να αρθούν τα μέτρα. Και μετά θα γίνει σταδιακή άρση μέτρων. Αν δεν πάνε καλά θα χρειαστεί φυσικά παράταση του lockdown» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τώρα έχουμε και μη COVID περιπτώσεις στα νοσοκομεία» διευκρίνισε η Ματίνα Παγώνη. «Θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα, θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα. Από το νέο χρόνο αναμένεται να βγει το εμβόλιο όταν τελειώσει η τρίτη δοκιμαστική φάση. Αν όλα πάνε καλά περίπου τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν όλες οι ομάδες» τόνισε. «Αν είναι πιο μολυσματικός ο ιός θα αργήσουμε, θα έχουμε περισσότερα κρούσματα και η πανδημία θα κρατήσει περισσότερο» δήλωσε. Οσον αφορά στα Χριστούγεννα η Ματίνα Παγώνη δήλωσε «Φέτος θα κάνουμε οικογενειακά τα Χριστούγεννα. Μπορούμε να γιορτάσουμε με μέτρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις