Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις Γλυφάδα – Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο 29χρονος που “έμπαινε” από τα παράθυρα
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις Γλυφάδα – Αργυρούπολη: Συνελήφθη ο 29χρονος που “έμπαινε” από τα παράθυρα

Διαρρήξεις Γλυφάδα - Αργυρούπολη: Από την έρευνα προέκυψε ότι η σπείρα, τουλάχιστον από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020

Διαρρήξεις Γλυφάδα – Αργυρούπολη: Έδινε κανονικά το παρών μία φορά το Τμήμα σε Αστυνομικό Τμήμα, στο πλαίσιο περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του για σειρά ληστειών και κλοπών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, τις υπόλοιπες ημέρες, ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος μαζί με συνεργό του που  διαφεύγει, προχωρούσαν σε συνεχείς ληστρικές επιδρομές σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες στη Γλυφάδα και στην Αργυρούπολη, παραβιάζοντας κατά κανόνα πάντα τα παράθυρα. Οι εισβολές καταγράφονταν απογευματινές ώρες, όταν έπεφτε το σκοτάδι. Με διαρρηκτικά εργαλεία που είχαν στην κατοχή τους, παραβίαζαν κυρίως τα παράθυρα είτε διαμερισμάτων πρώτου ορόφου και ισογείου είτε μονοκατοικιών.

Αφού σήκωναν όσα έβρισκαν από κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, μετρητά, αποχωρούσαν, τοποθετώντας τα μέσα σε θήκη μαξιλαριού. Ο 29χρονος, ο ένας από τους δύο εισβολείς, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), σχεδόν επ’ αυτοφώρω με περιπετειώδη τρόπο καθώς προέβαλε σθεναρή αντίσταση στους αστυνομικούς, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο συνεργό του και διέφυγε.

Έμπαιναν από τα παράθυρα

«Λίγο πριν»  αναφέρει η Αστυνομία, «ο κατηγορούμενος από κοινού με τον  συνεργό του, που αναζητείται, παραβίασαν παράθυρο και εισήλθαν σε μονοκατοικία στη Γλυφάδα. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που έσπευσαν  στο σημείο, παρά την προσπάθειά του να διαφύγει και την προβολή σθεναρής αντίστασης, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε μαξιλαροθήκη, εντός της οποίας είχαν τοποθετήσει κοσμήματα-τιμαλφή που είχαν αφαιρέσει από την οικία». Σε έρευνα, που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ρολογιών και τσαντών, ηλεκτρονικές συσκευές και το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Από τα τέλη Οκτώβρη

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, υπό τον συντονισμό της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής,  προέκυψε ότι η σπείρα, τουλάχιστον από τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020, διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στις περιοχές της Γλυφάδας και της Αργυρούπολης. Εξιχνιάστηκαν επιπλέον τέσσερις  περιπτώσεις κλοπών από οικίες.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, οι εισβολές σε σπίτια από το συγκεκριμένο δίδυμο είναι πολύ περισσότερες. Πιστεύεται ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ταυτοποιηθούν, κάτι που δεν κατέστη δυνατό στα στενά χρονικά όρια του αυτοφώρου που έπρεπε να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σημειώνεται από την Αστυνομία ότι ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος,  έχει εκτίσει ποινή κάθειρξης σε Κατάστημα Κράτησης για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές. Και ήδη μετά την απολογία του ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε ξανά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις