Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΟΑΕΔ δίμηνη παράταση: Τι ισχύει με τα επιδόματα, διευκρινίσεις από τον διοικητή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΑΕΔ δίμηνη παράταση: Τι ισχύει με τα επιδόματα, διευκρινίσεις από τον διοικητή

ΟΑΕΔ δίμηνη παράταση: Αναφορικά με το τι γίνεται με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 30 χιλιάδες μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα σε δήμους και περιφέρειες.

ΟΑΕΔ δίμηνη παράταση: Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, αναφορικά με το τι ισχύει για τη δίμηνη παράταση για τους άνεργους που παίρνουν επίδομα ανεργίας, αλλά και τι ισχύει για όσους δεν επιδοτούνται. «Δίμηνη παράταση θα δοθεί σε όσα επιδόματα ανεργίας έληξαν ή λήγουν από Σεπτέμβρη μέχρι και Δεκέμβρη του 2020. Ουσιαστικά θα έχουν λάβει, δηλαδή, δίμηνη παράταση όλα τα επιδόματα που έληξαν το 2020. Με τη προσθήκη του νέου μέτρου ουσιαστικά καλύπτουμε όλους τους επιδοτούμενους άνεργους. Είναι περίπου 125 χιλιάδες για το τελευταίο τετράμηνο του έτους. Σε ό,τι αφορά στη δίμηνη παράταση δεν υπάρχει καμία ενέργεια στην οποία πρέπει να προχωρήσουν οι δικαιούχοι», εξήγησε ο κ. Πρωτοψάλτης.

«Μόλις δημοσιευτεί η διάταξη, αμέσως ο ΟΑΕΔ ξεκινάει την υλοποίηση. Δεν θα υπάρχουν καθυστερήσεις, δεν θα υπάρχουν προβλήματα. Οι παρατάσεις πληρώνονται μόλις ολοκληρωθεί η παράταση, μετά το πέρας του διμήνου δηλαδή», συνέχισε ο ίδιος.

Μιλώντας για το ισχύει για τους μακροχρόνια άνεργους, ο κ. Πρωτοψάλτης είπε ότι «Όποιος φτάνει τους 12 μήνες εγγεγραμμένης ανεργίας στον ΟΑΕΔ θεωρείται μακροχρόνια άνεργος. Περισσότεροι από 500 χιλιάδες που είναι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έχουν ξεπεράσει τους 12 μήνες και θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι. Μέχρι και την ημέρα της δημοσίευσης της διάταξης, όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι από το Μάρτιο, θα πάρουν τα 400 ευρώ. Όσοι λαμβάνουν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας δε θα λάβουν τα 400 ευρώ. Αυτό αφορά στους μη επιδοτούμενους ανέργους».

Αναφορικά με το τι γίνεται με τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, ο κ. Πρωτοψάλτης ανέφερε ότι «έχουν προσληφθεί περισσότεροι από 30 χιλιάδες μέσα από το κοινωφελές πρόγραμμα σε δήμους και περιφέρειες. Τα προγράμματα απασχόλησης που ξεκινήσαμε από το καλοκαίρι τρέχουν με πολύ καλό ρυθμό. Τώρα προφανώς θα υπάρξει μια επίπτωση και στο ρυθμό των προσλήψεων με το lockdown. Πρέπει πέρα από τα επιδόματα και τις παροχές να προσπαθούμε να βρούμε δουλειά στον κόσμο. Στα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ κάνουν αίτηση οι επιχειρήσεις, ηλεκτρονικά. Ο ΟΑΕΔ έχει τηλεφωνική επικοινωνία αλλά και μέσω mail με τους ανέργους, γίνονται όλες οι συνεντεύξεις με τους εργασιακούς συμβούλους μέσω τηλεφώνου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις