Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πρόστιμα lockdown: Έφοδοι σε σπίτια για πάρτι, έλεγχος και σε αναρτήσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Πρόστιμα lockdown: Έφοδοι σε σπίτια για πάρτι, έλεγχος και σε αναρτήσεις

Πρόστιμα lockdown: Ο διοικητής της ΕΑΔ προανήγγειλε και εφόδους σε σπίτια, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πάρτι ή αναρτήσεις- προσκλήσεις στη διάρκεια του lockdown.

Πρόστιμα lockdown: “Τα πρόστιμα θα βεβαιώνονται άμεσα στις εφορίες και θα εισπράττονται, δεν θα υπάρχουν πρόστιμα για τη δημιουργία εντυπώσεων” δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης. Ο κ. Μπίνης προανήγγειλε και εφόδους σε σπίτια, και αλλά σημεία, εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πάρτι ή αναρτήσεις- προσκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 150 ευρώ το πρόστιμο για τους παραβάτες του απαγορευτικού θα φτάσει πλέον τα 300. Με ψευδή βεβαίωση στον εργοδότη επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ. Όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν την αναστολή λειτουργιάς επιβάλλεται πρόστιμο 15.000 ευρώ, ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ.

Όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν και έχουν απορίες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με το 1520. Στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520 πρέπει να απευθύνονται όσοι πολίτες επιθυμούν διευκρινίσεις σχετικά με τους κωδικούς μετακίνησης και τα μέτρα που ισχύουν σε αυτή τη δεύτερη καραντίνα. Ο τετραψήφιος 1520 που χρεώνεται ανάλογα με τον πάροχο, έχει τέσσερις επιλογές που αφορούν απορίες του κοινού σχετικά με τα μέτρα, την τήρηση από επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις ενώ η επιλογή 4 αφορά όσους θέλουν να μιλήσουν με εκπρόσωπο.

Δείτε ακόμη
Μητσοτάκης: Να συγκρατήσουμε το δεύτερο κύμα για να κάνουμε “καλύτερα” Χριστούγεννα
Έρευνα σοκ: 80.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική δείχνουν τα λύματα
Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων: Ποιοι έχουν “φυσική ανοσία” στον κορονοϊό
Οχτώ οι απώλειες τις τελευταίες ώρες- Οι επτά από Σέρρες και Θεσσαλονίκη
Χριστούγεννα με… lockdown; Οι απόψεις διίστανται

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις