Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα πρόστιμα lockdown: Διπλή “καμπάνα” για όσους παραβιάζουν τα μέτρα
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόστιμα lockdown: Διπλή “καμπάνα” για όσους παραβιάζουν τα μέτρα

Νέα πρόστιμα lockdown: Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τα μέτρα του lockdown ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Νέα πρόστιμα lockdown: “Τσεκούρι” θα πέφτει στους παραβάτες του lockdown καθώς τα πρόστιμα διπλασιάζονται για όσους δεν τηρούν τα μέτρα του lockdown σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα από το υπουργείο Υγείας, το πρόστιμο για μετακίνηση για ψευδείς λόγους ή για μετακίνηση χωρίς SMS διπλασιάζεται και πλέον θα ανέρχεται σε 300 ευρώ, από 150 που ίσχυε στην προηγούμενη καραντίνα. Το ιδιο διοικητικό πρόστιμο θα επιβάλλεται και σε όσους δεν κάνουν χρήση μάσκας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως από σήμερα θα υπάρχει τα περιοριστικά μέτρα και η μετακίνηση θα γίνεται με τα sms και για αυτό το λόγο “απευθύνουμε έκκληση για λελογισμένη αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας” τονίζοντας ταυτόχρονα πως “οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί και τα πρόστιμα έχουν διπλασιαστεί”.

“Τσουχτερά” θα είναι τα πρόστιμα και σε όσους “συλλαμβάνονται” με ψευδή βεβαίωση από εργοδότη στους οποίους θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ.Όσον αφορά τις επιχειρήσεις όσες δεν δεν τηρούν την αναστολή λειτουργιάς θα επιβάλλεται πρόστιμο 15000 ευρώ ενώ στα φυσικά πρόσωπα διοικητικό πρόστιμο που θα φτάνει τα 3000 ευρώ. Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν και για όσους προσπαθούν παρανόμως να μετακινηθούν εκτός Περιφερειακής Ενότητας ενώ προχώρησε και σε διευκρινίσεις για τις μετακινήσεις ορισμένων κατηγοριών πολιτών.

Συνοδεία γονέων οι νεοσύλλεκτοι – Δεν ισχύει το sms στη Σάμο

Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως οι νεοσύλλεκτοι θα μπορούν να μεταβούν στο κέντρο που παρουσιάζονται συνοδεία των δύο γονέων τους και μόνο ενώ όλοι τους θα υποβληθούν σε rapid test. Παράλληλα για το νησί της Σάμου όπου επλήγη από τον σεισμό δεν ισχύει η αποστολή sms για τις μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις για το κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο όπου δόθηκε παράταση θα γίνεται με sms όπου θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 2 ενώ για την μετακίνηση των εργαζομένων χρειάζεται το σχετικό έγγραφο από το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Όσον αφορά αυτούς που επιθυμούν να εισέλθουν στη χώρα είτε αεροπορικώς είτε από τα χερσαία σύνορα θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ PCR έως και 72 ώρες από τη λήψη του σχετικού δείγματος. Τέλος διευκρίνισε πως η μετακίνηση για κυνήγι ή ψάρεμα απαγορεύεται καθώς δεν εμπίπτει στους λόγους εξαίρεσης στις μετακινήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις