Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας συνέντευξη τύπου: Η απάντηση Πέτσα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας συνέντευξη τύπου: Η απάντηση Πέτσα

Τσίπρας συνέντευξη τύπου: «Βαθιά διχαστικό, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας

Τσίπρας συνέντευξη τύπου: «Βαθιά διχαστικό, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα», χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο Στέλιος Πέτσας. Σχολιάζοντας τη σημερινή συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι κ. Τσίπρας ήταν «αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων» και τόνισε ότι στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει την ευκαιρία να διαγράψει τη σημερινή «ασυνάρτητη παρουσία του».

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ξανά σήμερα λες και ζει σε άλλον πλανήτη και δεν βλέπει τι γίνεται στην υπόλοιπη Γη. Βαθιά διχαστικός, όταν η συγκυρία επιβάλλει και οι πολίτες απαιτούν ενότητα.  Απερίγραπτα αδιάβαστος, τόσο για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ευρώπη και στον κόσμο, όσο και για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τη στρατηγική για τα μοριακά και τα ταχεία τεστ ανίχνευσης κορoνοϊού, την πρόοδο στα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Αδιανόητα κακεντρεχής για την αύξηση κρουσμάτων και θανάτων, δυστυχώς, και στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη. Την ερχόμενη Πέμπτη θα γίνει συζήτηση στη Βουλή. Εκεί, ανοιχτά και δημόσια θα έχουν την ευκαιρία όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν. Θα έχει την ευκαιρία λοιπόν να διαγράψει τη σημερινή διχαστική και ασυνάρτητη παρουσία του με μία υπεύθυνη, ελπίζουμε, στάση.

Η συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορώντας προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι λόγω της «εγκληματικής» του «αδράνειας» οδήγησε τη χώρα σε δεύτερο lockdown. «Το δεύτερο lockdown φέρει υπογραφή του κ. Μητσοτάκη και αποτελεί ομολογία αποτυχίας της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Ο κ. Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όριά του. Βάζει λουκέτο επειδή αδράνησε» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η Ελλάδα δεν είναι πρωταθλήτρια στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Ελλάδα τα πάει εξαιρετικά άσχημα τους τελευταίους μήνες και ο κ. Μητσοτάκης επιμελώς το κρύβει. Είτε λέει μισές αλήθειες είτε μισά ψέματα, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας σύγκριση με τα δεδομένα άλλων χωρών της Ευρώπης τόνισε ότι καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης. «Η αλήθεια είναι σκληρή και έχουμε χρέος να τη δούμε κατάματα». Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό την πρόεδρο της Δημοκρατίας, «αν οι εξελίξεις υπερβαίνουν τον κ. Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «παριστάνει το σωτήρα, ενώ συνεχίζει να πορεύεται ως οδροστωτήρας με τα νομοσχέδια που καταθέτει».

Αυτό που απαιτείται έστω και στο και πέντε είναι συνεκτικό σχέδιο σωτηρίας, είπε ο κ. Τσίπρας. Κάλεσε την κυβέρνηση να παγώσει τις αντιλαϊκές της πολιτικές και την ψήφιση αντεργατικών νομοσχεδίων και να αναστείλει μεταξύ άλλων τη λειτουργία του πτωχευτικού νόμου. Μάλιστα ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός θα επέλεγε έναν υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις