Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 πληρωμές: Πιστώνονται σήμερα 234,2 εκατ. ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 πληρωμές: Πιστώνονται σήμερα 234,2 εκατ. ευρώ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 πληρωμές: Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ ανέρχεται σε 101.430

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 3 πληρωμές: Πραγματοποιούνται σήμερα Παρασκευή πρόσθετες, ουσιαστικά τελευταίες, πληρωμές του 3ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς 5.152 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 234,2 εκατ. ευρώ. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ ανέρχεται σε 101.430, στους οποίους καταβλήθηκε άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 1,507 δισ. ευρώ. Συνεπώς, από τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έχουν συνολικά καταβληθεί 3,369 δισ. ευρώ.

Όπως έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών, θα ακολουθήσει 4ος, ενισχυμένος, κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με σημαντικά διευρυμένο αριθμό δικαιούχων, εντός του Νοεμβρίου, και 5ος κύκλος το μήνα Δεκέμβριο. Το συνολικό ύψος αυτών αναμένεται να ανέλθει στα 1,7 δισ. ευρώ. Μάλιστα, το 50% της κάθε ενίσχυσης δεν επιστρέφεται. Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους, μέσω των 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες.

Τρίμηνη παράταση καταβολής για Εγγυημένο Εισόδημα και επίδομα στέγασης

Από εκεί και πέρα όπως αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τρεις μήνες παρατείνονται τόσο η καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος όσο και του Επιδόματος Στέγασης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

Στον ακόλουθο πίνακα αποτυπώνεται:

Α. Ο μήνας έγκρισης των αιτήσεων που παρατείνονται

Β. Ο μήνας αρχικής επανυποβολής τους.

Γ. Ο μήνας αρχικής επανυποβολής, υπολογίζοντας την τρίμηνη παράταση:

Τι ισχύει

α) Σε περίπτωση που υποβληθεί νέα αίτηση, τότε αυτή η εγκεκριμένη αίτηση θα ισχύσει κανονικά.

β) Εάν ο δικαιούχος έχει ξεκινήσει τη δημιουργία αίτησης, η οποία όμως παραμένει σε κατάσταση «ΝΕΑ» χωρίς να γίνει οριστική υποβολή αυτής, τότε θα ανανεωθεί αυτόματα η ισχύς της προηγούμενης εγκεκριμένης αίτησης.

γ) Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή γραπτό μήνυμα στον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει στην αίτηση, για την αυτόματη παράταση της ισχύος των αιτήσεών τους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις